HFMD berleluasa di negara! Cegah sebelum kena

Assalamualaikum semua, Berita tentang virus HFMD  ( Hand foot mouth disease ) semakin menular di negara kita. Pagi ini bila di kejutkan dengan berita tentang virus HFMD  sudah menular di troli pasaraya , semua ibu bapa mulai risau. Saya pun tak terkecuali se…
Share:
CONTINUE READING

TESTIMONIAL YOUTH SKINCARE

Hi, Entry sebelum ini dah tahu tentang YOUTH dan rangkaian produk YOUTH kan? Sekarang jom tengok antara testimonial YOUTH selepas beberapa hari penggunaan ( purata 20 hari +-)  Nampak tak eye bag kurang? Dan muka lebih glowing :)  Eyebag auntie ni pun makin k…
Share:
CONTINUE READING

PRODUK-PRODUK YOUTH SKINCARE

Salam semua, Hari tu saya ada share tentang skincare terbaru dari shaklee iaitu YOUTH SKINCARE  . Semua yang dah guna YOUTH ni memang semuanya cakap WOW. Sangat best dan sangat selamat untuk semua. Yang penting tidak ada bahan kimia langsung. Sebab ini lah ram…
Share:
CONTINUE READING

YOUTH SKIN CARE

Assalamualaikum semua, Nak share sesuatu yang you all mesti suka sangat. Minggu lepas, Shaklee ada lancarkan skin care terbaru. Memang sangat WOW! Sebab nya Shaklee patentkan skin care ni dan tak ada skin care brand mana-mana yang ada elemen eksklusif sepert…
Share:
CONTINUE READING

Kebaikan Omega Guard Shaklee

Assalamualaikum semua, Semua orang sedia maklum kan tentang betapa pentingnya minyak ikan pada badan kita? Minyak ikan yang mengandungi EPA dan DHA harus di ambil dari sumber lain kerana badan kita tidak dapat memproses asid lemak tersebut sendiri. Sebelum s…
Share:
CONTINUE READING

Keunikan ESP shaklee

Assalamualaikum semua, Hye, hari ini nak share sedikit info tentang esp Shaklee. Sebenarnya banyak sangat keistimewaan esp Shaklee ni.Saya pernah share dalam banyak entri sebelum ini tentang soya ESP shaklee  sebelum ini. Pernah juga saya kupas tentang kelebi…
Share:
CONTINUE READING

Dekorasi ruang tamu dan ruang makan

Assalamualaikum semua :) Lama pulak tak share tentang deko rumah kan? Kali ni nak share sedikit dekorasi ruang tamu yang di ubah sedikit sejak tahun 2014. Pada tahun 2014 kami pindah masuk rumah syurga ini :) Dah 4 tahun berada di teratak ini. Alhamdulillah …
Share:
CONTINUE READING

Alahan dan allergi pada kanak-kanak

Assalamualaikum semua, Jika sesiapa yang pernah alami alahan atau allergi, mereka cukup waspada dengan apa yang menyebabkan atau trigger alahan terutama alahan pada bayi atau kanak-kanak. Bukan senang nak kawal eczema atau alahan dan allergi pada kanak-kanak…
Share:
CONTINUE READING

PERLUKAH VITAMIN UNTUK KANAK-KANAK ?

Ramai yang suka bertanya perlukah vitamin untuk kanak-kanak atau lebih ringkas supplemen untuk kanak-kanak. Perlu di ingat vitamin atau supplemen kanak-kanak adalah untuk menampung nutrisi kanak-kanak yang lopong dalam pemakanan seharian. Dari zaman belajar…
Share:
CONTINUE READING

5 SEBAB ANDA WAJIB ADA PAM SILIKON INI

Assalamualaikum semua, Dah lama tau nak share tentang pam silikon. Dari masa berpantang lagi teruja sangat nak kongsi tentang betapa bestnya pam silikon ni. Hari ini baru ada masa. Hehe. Oklah tu dari tak ada langsung kan. :P . . Ini lah dia rupa pam silikon…
Share:
CONTINUE READING

Pengalaman berpantang anak ketiga

Hai korang, Dah hampir 3 bulan bersalin, baru nak cerita tentang pengalaman berpantang untuk anak ke tiga. Pengalaman berpantang kali ini lebih kurang sama dengan pengalaman berpantang anak ke dua. Cuma kali ini saya tambahkan kepada penjagaan dalaman sepert…
Share:
CONTINUE READING

SUSU IBU KURANG

Perjalanan penyusuan susu ibu memerlukan kesabaran dan perlu ada momentum untuk menjayakan penyusuan sehingga 2 tahun. Selalu kita mendengar ibu -ibu sering mengadu susu ibu dah kering apabila anak dah berumur beberapa bulan ataupun selepas pantang. Ada yang a…
Share:
CONTINUE READING

FPP Hospital Sungai Buloh

Tempoh hari, saya ada menceritakan pengalaman bersalin anak ketiga dalam entri sebelum ini. Saya bersalin menggunakan FPP atau lebih dikenali dengan Full Paying Patient. Saya bersalin FPP di Hospital Sungai Buloh. FPP ini adalah satu pakej yang ada di hospital…
Share:
CONTINUE READING