Gallery

Shaklee Supplements Shaklee Supplements Shaklee Supplements Shaklee Supplements Shaklee Supplements

Cerita pasal kalsium mesti ingat kat osteoporosis kan? Ha, sebenarnya osteoporosis ni end result yang kita dah tak boleh nak patah balik dah. So, saya tak nak cerita pasal osteoporosis. Nak cerita pasal kalsium sahaja. Dan kalsium yang saya paling suka adalah OSTEMATRIX

ostematrix shaklee






Secara amnya ramai dah tahu fungsi kalsium kan. Seperti dalam gambar kat atas pun saya dah nyatakan dah. Tapi cuma saya nak highlight beberapa point penting tentang fakta ostematrix dan juga kalsium :)

1. Kalsium diperlukan untuk denyutan jantung dan juga untuk fungsi badan yang lain

2. 99% kalsium di simpan dalam tulang dan gigi manakala 1% sahaja dalam darah untuk proses2 badan yang lain. 1 % je tau. so kalau kurang memang akan curik dari tulang. sebab tu lama2 tulang tak cukup kalsium jd mudah rapuh. dan gigi pun mudah sakit kan? kan?

3. kalsium yang baik adalah dengan vitamin D kerana penyerapan yang baik. Tahu tak kalau supplemen kalsium biasa, doktor suruh makan under the sun sebab nak dpt vitamkn D. susah kan? tapi ostematrix ada lengkap dengan vitamin d tau.

vitamin D
See, ada vitamin D dan magnesium yang membantu penyerapam kalsium tau
4. Supplemen kalsium yang baik adalah diserap dalam masa 30 minit. Ostematrix hanya perlu kurang dari 15 minit. Lihat ujian yang saya buat. Tak payah takut dah dengan batu karang. 5 minit je dah cair dah.



5. Keperluan asas kalsium adalah 1000mg. 4 biji ostematrix bersamaan dengan 1000mg. Wanita hamil dan menyusu perlu lebih lagi. wanita yang haid jugak sering kehilangan byk kalsium dalam darah. sebab itu wanita lagi senang kena lenguh2 badan dan osteoporosis
So far supplemen ostematrix merupakan best calcium bagi saya sebab hari2 mesti saya ambil dan boleh rasa effect dia.






Wow sangat kan ostematrix ni!
Tablet die licin je tau. Senang nak telan.
Jom beli naaa...lambat nanti takde promo dah. Harga normal :)

Pengeposan seluruh malasyia!
http://www.rehanswardrobe.com/2016/08/pengedar-shaklee-saujana-utama-shah-alam.html






Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe

0 comments:

Video