Gallery

Shaklee Supplements Shaklee Supplements Shaklee Supplements Shaklee Supplements Shaklee Supplements
Assalamualaikum semua,

Dah lunch semua dah, baru lepas makan kat ofis ni. Selalunya masa lunch hour ni memang saya guna masa untuk blogging atau update bisnes sebab kerja kat rumah tak pernah stop. Hehe. Betul ke?

Actually memang semua kerja pun tak pernah stop. Kalau dah stop tu nanti bosan pulak betul tak. Sebelum apa-apa, anda kena tahu anda ni jenis macam mana orangnya. Kalau yang boleh tutup mata sebelah tengok rumah bersepah sebenarnya itu adalah satu nikmat! Sebab saya tak macam tu huwaaa..

Memanglah bagus rumah kemas bersih segalanya. Tapi anda kurang sikit dapat peace of mind. Dalam mind tu berjela list nak buat itu dan ini. Silap haribulan hidup anda memang fokus nak semua perfect which is impossible. Tapi sekarang saya pun dah boleh adjust sikit2.

Praktis makes perfect, rutin yang sama berulang-ulang mesti ibu-ibu pun dah expert kan. Cuma antara nak buat atau tak je.

TIPS nya senang aja.

1. Ikhlaskan diri : Memang kena betul-betul ikhlas, bila ikhlas betul2 tu tak rasa penat. Mintak lah kat Allah permudahkan segalanya. Masa nak masak, masa nak sapu. Masa nak cuci baju. Niat sebab nak dapat pahala dari Allah. Memang susahhhhh...siapa kata senang :( huhu. Tapi try dan try sampai anda boleh

2. Belajar delegates things pada anak atau suami. Tips ni saya dah kongsi sebelum ini dalam tips wanita berkerjaya

3. Solat di awal waktu  ( Yang ni saya fail lagi lah. Sebab kita fikir nak siap kan kerja dulu pastu baru nak settle solat tapi sebenarnya Allah tak suka kot. huhu. Cuba solat awal. Actually solat tu lah masa kita rehat tau. Cuba wirid lama sikit. Pesanan untuk diri sendiri. hehe.

4. Jangan lah OCD sangat. Kalau anak-anak nak main, biar buat sepah kejap sementara masak or kita settlekan kerja2. Lepas tu boleh pergi kemas, masa tu pun anak2 dah bosan main kot. hihi

5. Have a good & quality sleep! Pastikan tidur yang nyenyak tau! Sebab anda nak berkerja the whole day kan. Kena energetic!

6. Pengambilan nutrien yang cukup. Pengambilan multivitamin @ vitalea memang banyak membantu saya tau dalam uruskan rumahtangga saya. Kalau tak memang lembik aje!!


vitalea shaklee


Serius best multivitamin ni! RM 88.75 sahaja ada 120 biji! Memang berbaloi tau. Memang boleh jatuh hati dengan multivitamin ni. Kira helper anda lah ;)


Berminat boleh klik ORDER DI SINI 

Atau kalau nak COD pun boleh : COD Shaklee Saujana Utama
Nak saya poskan pun boleh!

Your trusted Shaklee Independent Distributor,
Rehana
0122319979








0 comments:

Video