Gallery

Shaklee Supplements Shaklee Supplements Shaklee Supplements Shaklee Supplements Shaklee Supplements
Showing posts with label Alfalfa. Show all posts
Showing posts with label Alfalfa. Show all posts

Assalamualaikum semua..

Hi semua. Im on my 1st day on DETOKS. So far so good! Tapi entri ni kita cerita dulu kenapa kita kena DETOKS. Ingat ye, DETOKS dan DIET adalah dua benda yang sangat berbeza tau. DETOKS bukan nak kurus semata tau. Banyak lagi benefits DETOKS yang anda pasti teruja kalau tahu. 

Toksik ni datang dari macam-macam cara ke dalam badan kita seperti persekitaran, pencemaran , diet yang tidak betul, kafein, drugs, processed food, artificial foods, gula tapis dan macam-macam lagi. 



15 TANDA YANG ANDA PERLU DETOKS JIKA ...

1.  Anda suka nak makan. Anda kerap makan dan rasa tak kenyang walaupun dah banyak makan. Suka nak makan benda-benda manis. Yang ni memang tanda toksik tinggi dalam badan. Hati- hati

2. Anda mudah lesu dan cepat penat. Rasa berat je badan anda walaupun anda kurus!

3. Senak perut dan badan sentiasa berangin. Kerap sendawa

4. Ketagih kafein

5. Mood yang tidak baik sentiasa. Cepat naik marah dan stress

6. Sukar fokus dan sering hilang fokus dalam melakukan sesuatu

7. Migrain atau sakit kepala yang kerap

8. Sembelit atau mengalami masalah penghadaman 

9. Depression / STRESS

10. Kawan-kawan mula menegur tentang bau badan dan bau mulut. Yieeww..

11. Berat naik mendadak dan sukar untuk turun walaupun DIET

12. Sering lupa dan sukar mengingat


13. Lenguh-lenguh badan dan tidak FIT

14. Kulit wajah kusam dan berjerawat

15. Insomnia atau tidak boleh tidur malam


Ha, anda ada simptom-simptom di atas? Saya pun ada simptom2 ni, sebab tu saya dah  join misi # detoks bersama Shaklee. Baru hari pertama, nanti dah selesai 7 hari detoks saya akan share secara detail pada you all semua ya :) 

Jangan biarkan toksik bermaharajalela kat dalam badan you all. Nanti hilang satu nikmat tau  :)


Ok alang-alang dah cerita kenapa you all kena detoks, jom tengok benefits DETOKS pula :)



Korang tak nak ke hidup lagi sihat? Rugi ooo...Kalau dok stress memanjang kat rumah dok marah anak bini tapi rupa-rupanya sebab toksik semata. Rugi aih. 

Kalau you all nak join boleh whatsapp 0122319979. Ok ;)









Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Masih ingat dengan entri tentang masalah bau badan ? Saya menulis entri ini sebulan yang lepas. Dalam seminggu yang lepas ada seorang terjumpa blog saya dan beliau whatsapp saya terus. Customer saya ni  adalah student di Puncak Alam tau. Kebetulan memang dekat, so saya offer beliau untuk COD sahaja. Tak sampai setengah jam, berjaya close deal dengan adik ini. Ramah adik ini dalam whatsapp. Tak segan untuk menyatakan masalahnya.

Adik ini selalu hadapi masalah bau badan walaupun duduk di bilik berhawa dingin. Tentula tak selesa kan. Student pun pandai jaga tau..Baru tinggi keyakinan diri.

Selepas seminggu saya follow up., dan hasilnya seperti di bawah : )






































ANDA MENGHADAPI SEPERTI INI?? Jom contact saya.

Alfalfa ni sebotol RM 53 sahaja tau. Memang berbaloi-baloi. Kesan superb!!



Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
bau badan


















Adakah anda mempunyai bau badan yang kurang menyenangkan? Atau anda tidak tahu langsung anda boleh menyebabkan orang di sekitar anda tidak selesa kerana bau badan dan peluh berlebihan?.
Pastikan anda mempunyai bau badan yang neutral supaya orang selesa dan anda juga mempunyai tahap keyakinan yang tinggi untuk berdepan dengan individu yang lain.

peluh

Pada badan manusia terdapat dua kelenjar peluh  iaitu kelenjar peluh eccrine dan kelenjar peluh apocrine.

Kelenjar peluh eccrine adalah merembeskan peluh yang bersifat air dan garam serta meliputi di sebahagian kulit manusia. Manakala kelenjar apocrine merembeskan peluh yang bersifat melekit dan berbau apabila bertindakbalas dengan bakteria. Biasanya terletak di kawasan ketiak dan payudara. Dan tahukah anda jika anda STRESS ansda boleh merembeskan peluh bersifat apocrine ini? Ha, selalu lah telan b compleks untuk kurangkan stress yang melanda ok? 

Antara tips bau badan atau cara menghilangkan bau badan hasil kajian saya :

1. Sentiasa mandi dan gunakan sabun antibakteria. Tak perlulah mandi setiap 2 jam kan..hehe..paling kurang 2 kali sehari. Macam saya amalkan mandi pagi dan petang/malam. Baru selesa dan kurang berbau

2, Pastikan pemilihan fabrik yang terbaik untuk menyerap peluh. Kadang kita tengok fabrik yang tak serap peluh..lagi cepat berbau sebab terperangkap je,

3. Kurangkan stress yang melanda, sekali sekala pergi bercuti ke

4. Chlorophy supplements ni saya ambil dari web wiki how. Alfalfa complex pun mengandungi chlophyl. sebab tu ramai yang amalkan untuk bau badan dan bau mulut. Alhamdulillah berkesan

alfalfa complex

5. Minum air yang banyak untuk detoks. Ini tips paling mudah.

Ok, lepas ni dah tak nak bau-bau ye...:) Sentiasa yakin dengan diri anda :)

Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Siapa tak sabar dengan Alfalfa shaklee memang boleh KALAH sebelum berjuang. Kenapa? Ha, ramai yang tak tahu pasal ni. Walaupun dah berulang kali beritahu pun, saya nak higlight lagi sebab ia amat penting jika nak amalkan supplemen secara betul.

Ramai yang makan alfalfa shaklee memang mengalami healing crisis yang maha hebat. Ramai juga yang give up sebab tak tahan dengan kesan healing alfalfa.



Ada yang makan alfalfa jadi gatal2 yang teruk di bahagian vagina, ada yang jerawat makin teruk ada yang muka berminyak dan macam-macam lagi lah...

Tahu tak berapa ramai yang dah sukses dengan ALFALFA COMPLEX lepas tempuhi tempoh healing yang agak lama? Sabar itu sangat penting dalam pengamalan supplemen sebab ia bukan bertindak macam ubat. Terus heal. No!.

kulit putih gebu

Ha, berkat sabar dan tabah..jadi kulit putih gebu ni....terbaik la!!!
Nak tahu tentang lebih lanjut tentang penangan ALFALA? KLIK SINI
Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Assalamualaikum semua...

Tengok tajuk pun dah tahu post ini khusus untuk siapa kan..so bagi yang perempuan, boleh baca dan amalkan tips-tips yang bakal saya share dalam entri ini mengenai kebersihan vagina. Yang lelaki pun boleh baca dengan tujuan untuk menyebarkan kebaikan kepada isteri masing-masing atau sebagai ilmu tambahan.

Tajuk diatas memang berkait rapat dengan kehidupan wanita yang dibelenggu masalah jangkitan vagina dan keputihan yang melampau. Memang hilang nikmat hidup jika tak dirawat dengan betul. Semua nya serba tak kena, stress, nak buat apa pun macam tak bersemangat aje. Pernah seorang customer mengadu pada saya masalah yang di alaminya menjadi-jadi sehingga dia tidak dapat fokus dalam pelajaran. Its true!

Sebab itu  menjaga kebersihan vagina sangat penting kerana bakteria mudah menyerang di situ. Antara simptom jangkitan vagina ialah

1. Keputihan yang berbau dan pekat
2. Pedih semasa kencing
3. Kegatalan dalam dan luar vagina
4. Ketidakselesaan semasa aktiviti seks
5. Sakit abdomen

Antara punca-punca jangkitan vagina pula :

1. Jangkitan bakteria/yis disebabkan oleh perubahan PH di vagina
2. Alergi terhadap krim atau spray yang digunakan
3. Menggunakan douching yang berbau wangi dan menggangu PH vagina yang mungkin mematikan bakteria baik dalam vagina
4. Pemakanan yang tidak seimbang
5. Pad/tampon yang jarang di tukar 
6. Seluar dalam yang basah dan tidak kerap ditukar
7. Penjagaan vagina yang tidak konsisten

Bagaimana pula kita nak merawat jangkitan vagina ni secara semulajadi?Ha, jom tengok dan insha Allah boleh aplikasi kan untuk semua.


Cara untuk menjaga kebersihan vagina secara semulajadi :

1. Amalkan makan yogurt 5oz sehari
2. Amalkan makan bawang putih 3 ulas sehari kerana bawang putih adalah anitfungal yang paling bagus!
3. Amalkan vitamin C untuk membaiki sistem imun
4. Boleh mengamalkan air barli
5. Douching menggunakan air rebusan sirih kerana sirih memang terkenal sebagai ubat tradisional untuk merawat vagina
6. Kerap menukar seluar dalam. Amalkan konsep melap setiap kali selepas ke tandas untuk memastikan vagina kering dan bersih


Jangan malas2 k...pastikan anda menjaga kebersihan vagina semaksima yang mungkin! Jika mahu supplemen yang sesuai kami boleh mengesyorkan garlic complex, alfalfa . Insha Allah boleh membantu anda!!! :)



Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe


Saya tahu perasaan wanita bila jerawat or jeragat muncul di muka..wah..sangat lah annoying..tak best sungguh..kurang keyakinan diri, asyik fikir macam mana nak hilangkan jerawat tuh..fikir punya fikir, lagi stress dan lagi menjadi2 jerawat tu..hehe...so jom take 5, rilek-rilek...jom kita tengok solusinya satu per satu..confirm nak pilih solusi yang terbaik di abad ini...

Produk yang saya nak cerita bukan setahun atau dua tahun bertapak tau..dah berpuluh-puluh tahun bertapak dah..siapa yang dah cuba mesti jatuh hati pandang pertama dah...hehe..overrrrr...:P

Sebelum tu, jom kita gali info sikit kenapa jerawat dan jeragat ni terjadi..

Jerawat terjadi bila kelenjar kulit terganggu dan pori-pori halus tersumbat dengan bakteria, kuman atau minyak
jerawat
Sumber : google : SF Medica


Faktor terjadinya jerawat / jeragat :

1 ) Keturunan
2 ) Stress : stress ni memang kawan baik untuk jerawat tau. Bila stress sikit je mesti mula lah rasa nak naik jerawat tu.
3) Bakteria : kalau terdedah pada bakteria atau cuaca yang tidak berapa baik pun boleh mengakibatkan jerawat
4) Pemakanan : Makanan yang berminyak dan berlemak yang berlebihan boleh mendorong ke arah pembentukan jerawat
5) Penggunaan alat solek yang tidak sesuai
6) Hormon inbalance - selalunya terjadi pada wanita yang haid ( selalu jerawat akan timbul dan hilang selepas beberapa hari )
7) Toksik berlebihan dalam badan
8) Resdung

HINDAR JERAWAT??BAGAIMANA?

* Elak stress
* Pengambilan air lebih dari 2 liter air setiap hari
* Basuh muka selalu ( lebih baik dengan air suam untuk menghalang bakteria2)
* Jauhi makanan berlemak/berminyak
* Amalkan pemakanan yang sihat, lebihkan buah-buahan dan sayur
* Penggunaan alat solek atau bedak yang kurang bahan kimia

Antara Supplemen yang membantu untuk mengurangkan masalah jerawat :

# B compleks - mengurangkan stress, memberi tenaga kepada kulit
# Vitamin C - mengurangkan pigmentasi dan kesan UV
# Vitamin E / GLA - antioksidan yang terbaik untuk kulit dan cegah penuaan serta menstabilkan hormon
# Energizing Soy Protein - membaiki kulit dan tisu yang rosak serta melembut dan melicinkan kulit
# Zink - Mengurangkan luka berdarah akibat jerawat dan mengecutkan jerawat
# Alfalfa - Detoks toksin di dalam badan

Tambahan :
# Pencuci muka + toner nutriwhite atau enfuselle ( bergantung pada kulit muka masing-masing)

 Wah banyaknye supplemen kena ambil???? Koyak lah macam ni...hihi..saya pasti ramai yang mengeluarkan komen begini, Saya akan suggest set yang sesuai dengan masalah yang anda hadapi ;) so no worries.

set jerawat dan jeragat


 




Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Baru entri lepas saya cerita tentang ALFALFA mampu boost susu..sejam lepas tu saya dapat sms mengatakan promo bulan ini adalah ALFALFA..memang saya tersenyum sendirian sambil drive ke hq. Apa lagi, terus borong satu set alfalfa, dan tak sampai setengah hari habis laris..

Siapa yang tak tahu cerita kehebatan Alfalfa? Saya dah banyak kongsi dalam blog ini. Personally, alfalfa memang banyak memberi kesan positif pada saya..Lagi-lagi lepas berpantang kan..memang ramai wanita suka akan ALFALFA ni..vitamin cinta yang paling hebat

ALFALFA SEBAGAI VITAMIN CINTA

Kenapa Alfalfa digelar sebagai vitamin cinta? Sebab lelaki tak boleh consume ke? Eh mestilah tidak.. Alfalfa ni boleh digunakan lelaki & perempuan...Tapi selalunya wanita lebih mneggemarinya kerana :

# Mampu menghilangkan keputihan yang melarat dan membersihkan vagina. Siapa yang menderita akibat keputihan memang akan merasai nikmat apabila keputihan hilang begitu sahaja. It works! Saya pun pernah mencubanya..Fantastic!

# Sebagai kacip fatimah . Alfalfa ni kacip fatimah versi moden. Terutama untuk wanita yang lepas bersalin, ia akan membantu mengecutkan rahim dan berfungsi sebagai perapat

# Mengurangkan rasa sakit ketika bersama

Bukan hanya sebagai vitamin cinta, ALFALFA mampu mengurangkan alergi, melegakan sembelit, mengatasi masalah resdung, sebagai agen detoks, sebagai MILK BOOSTER, dan macam-macam lagi lah..



JOM DAPATKANNYA DENGAN HARGA SUPER MURAH BULAN JANUARI NI!!!






Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Alfalfa memang terkenal dengan milk booster yang hebat lagi-lagi kalau ambil bersama ESP..terhebat!!!

Ni hasil pam saya untuk sesi yang ke dua..Sesi pertama saya dapat 5 oz je total walaupun baru perah setelah semalaman tak pam. Lepas tu saya amik ALFALFA 3 BIJI shj! dan minum air suam..

TADAA!!! Ini lah hasilnya!! marvelouss!!

p/s : saya lupa minum ESP pagi tu, kalau tak mungkinkah penuh botol??hihi..rezeki2!!




Jangan lupa konsep asas penyusuan ye :
1. Kerapkan pam dan direct feed
2. Minum air yang banyak dan mencukupi
3. Usir jauh2 stress yang mendatang!




Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe

Hari ini nak dedah tentang penggunaan alfalfa pada diri saya..sebenarnya memang pengguna setia Alfalfa sebelum pregnant hari itu..lepas dah pregnant terus stop sebab takut kecutkan rahim..actually boleh saja makan sebiji or 2 biji ..but at your own risk la kan..;)

So selepas hampir 10 bulan lebih tak makan alfalfa, saya memang dah rindu betul nak makan alfalfa tu sebab saya pernah rasa kesannya sangat best pada saya..masa pantang ingat boleh makan tiba-tiba anak jaundis pula..so HOLD lagi..

Lepas 40 days gitu lah saya start balik makan Alfalfa...seriously, im FLAT!! Sakit badan sana sini, rasa macam nak demam and so on..rasa macam nak stop je tapi because i know it is healing crisis..so saya teruskan ambil hampir 8 biji sehari!!

Lepas beberapa hari saya rasa ringan aje badan sbb all toxin were flushed out!! saya dpt rasa kulit pun jadi minyak-minyak sikit..wah banyak betul toksik dalam badan ni selama 10 bulan!

Darah nifas yang saki baki pun keluar lancar..susu meriah...dan yang penting kurang dah lenguh-lenguh badan seiring dgn pengambilan alfalfa+ostematrix.

TERBAIK!!

Rating 5 star!!


superb!!
Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Siapa yang tak pernah tahu tentang gout? Jom baca sekilas poster di bawah ini..Khas untuk anda :


set gout




Pemakanan sangat penting untuk mencegah gout..jangan berlebihan makan seafood dan daging merah..Rasulullah pun dah pesan semuanya kena bersederhana...makan pun kena bersederhana..:) so take note dan sentiasa jaga makanan anda ye..:)

Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe



















 Ok..2 vitamin di atas sangat memainkan peranan dalam hubungan suami isteri. Kenapa saya kata begitu?Jom check balik.

VITAMIN E :

Vitamin E memang terbukti meningkatkan tenaga dan daya seksual lelaki. Ia memantapkan lagi tenaga serta daya tahan dan ereksi bagi lelaki. Lebih metabolisma disamping ada beberapa fungsi yang saya dah pernah cerita dulu ( leh tengok label vita E). Memang best lah vitamin E shaklee ni sebab tulen & natural..NO sintetik ye...Tak perlu ragu-ragu dah. Badan sihat, semua pun happy je.. betul tak?

ALFALFA

Alfalfa pulak boleh di ambil oleh lelaki dan perempuan. Tapi yang best bila perempuan ambil ia berfungsi sebagai perapat atau orang dulu2 cakap kacip fatimah. Memang terbukti! Tanya je siapa2 yang ambil alfalfa, memang yang ini BONUS mereka dapat bila mereka cuba alfalfa untuk menambahkan susu dsb..:) Lagi?? Menghilangkan keputihan..Yang penting membersihkan bahagian vagina. Siapa tak nak kan?

JOM ORDER! Alfalfa masih promo..so jimat lah anda semua!:D



Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe

Salah satu hot item yang saya sangat suka. Saya percaya ramai wanita juga sangat suka akan ALFALFA kerana 'HOT' .. Bukan sahaja sumber keintiman para suami isteri malah ada banyak lagi fungsi. Boleh tengok sini untuk lebih details

Nak dalaman yang bersih dan sihat? tentulah cari ALFALFA!

PROMO PRICE untuk bulan NOVEMBER! Harga memang terbaik untuk 330 biji dan 700 biji! takkan dapat di mana2 pasaran dengan kualitinya yang UNIK!

JOM ORDER!

Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Apa itu alfalfa?

Alfalfa adalah sejenis tumbuhan herba yang akarnya ditanam sedalam 6 meter ke bawah dan mempunyai pelbagai khasiat, ada vitamin C, A,E dan K serta mengandungi iron.

    
Sumber google: Alfalfa



Ia adalah sejenis herba yang membersihkan toksik. Jom intai apa kegunaanya :

~ Mengawal pendarahan
~Membuang toksik
~Melancarkan sistem perkumuhan
~Meredakan kencing tidak lawas
~Melegakan sembelit
~Merawat allergi,jerawat, dan jangkitan vagina
~Mengurangkan keputihan untuk wanita
~Bertindak sebagai kacip fatimah
~Mengecutkan rahim
~Sebagai milk booster

Artikel yang menunjukkan Alfalfa boleh merangsang susu untuk keluar




p/s: Tetapi sesiapa yang alah dengan herba tidak digalakkan mengambil Alfalfa. Perempuan mengandung juga tidak digalakkan kerana bimbang boleh mengecutkan rahim serta mengundang kontraksi.

Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Sebelum cerita panjang pasal produk shaklee ni, saya lagi suka share apa yang saya rasa melalui produk ini. Di entri sebelum ini saya ada janji nak kongsi cerita tentang set penyusuan yang saya ambil. Saya memang cepat penat, stress, kelam kabut dan tak terurus waktu mula-mula lahirkan syamil dulu. Rasa macam tak menang tangan terutamanya bila start kerja. Fuh..even tak masak (MIL masakkan), tak yah sidai kain (semua MIL da buat ) tp sy tetap rasa penat sebab tak cukup tidur. yelah, syamil suka tahajjud malam2..:D

So saya fikir saya kene ambil supplemen. Dari dulu lagi emak dah pesan kata badan saya lemah dan selalu kene selesema dan demam. Tapi waktu tu saya tak konsisten ambil apa2 vitamin. minggu pertama je makan, lepas tu terlupa, and last2 masuk tong sampah. Tapi bila dah ada anak, kita akan fikir untuk anak kan? Yelah, belum duduk rumah sendiri handle semua benda dah penat..bayangkan kalo dah pindah nanti...So saya mula mencari supplemen yang bagus. Survey punya survey saya pun buat keputusan untuk ambil Set B dari Shaklee


set penyusuan
Ok jom gali ilmu pasal set B ni...

Set ini untuk wanita yang tiada masalah penyusuan. Sebagai supplemen asas dan secara tidak langsung boleh tambah susu...dengan syarat...KERAPAKAN CREATE DEMAND@ KERAP PAM @ KERAP DF.

B-Complex

Vitamin ni dikenali sebagai vitamin anti stress. Boleh memekatkan susu, meredakan sakit kepala, mengurangkan keletihan mata, Yang paling penting kurangkan stress. Bila stress, susu pun susah nak keluar. So yang ni boleh bantu dalam mengatasi stress. 

Vita- C

Untuk tujuan kecantikan kulit dan menyeimbangkan sistem imun. Boleh kurang dapat selesema dan sakit. bukan langsung tak ada ya! Kulit muka pun jadi lebih anjal dan jeragat pun akan kurang

Vita Lea

Mengandungi pelbagai mineral dan dikenali sebagai multivitamin. Pemberi tenaga juga.

Alfalfa

Yang ni jarang yang pernah dengar kan? Vitamin ni salah satu cara nak boost up susu. Tapi kena minum air banyak ( 2-3 liter). Alfalfa boleh mengecutkan rahim, bertindak sebagai kacip fatimah dan mengurangkan keputihan.


Outcome dari saya :

Memang berbaloi untuk invest. Anda pasti tersenyum dengan hasilnya. Saya rasa kurang penat, kurang stress dan mampu membuat kerja secara multi task! Ramai tegur kulit muka saya cantik dan bersih. Mula-mula tak tahu sebabnya adalah kerana supplement ini. FREE FROM JERAGAT! Besh!

Nak beli?

Jom order dengan saya

Rehana
0122319979
rehanswardrobe@gmail.com
www.facebook.com/Rehanswardrobe

FREE DELIVERY UNTUK AREA GOMBAK DAN SUNGAI BULOH!











Video