Gallery

Shaklee Supplements Shaklee Supplements Shaklee Supplements Shaklee Supplements Shaklee Supplements
Showing posts with label B-Complex. Show all posts
Showing posts with label B-Complex. Show all posts


Saya tahu perasaan wanita bila jerawat or jeragat muncul di muka..wah..sangat lah annoying..tak best sungguh..kurang keyakinan diri, asyik fikir macam mana nak hilangkan jerawat tuh..fikir punya fikir, lagi stress dan lagi menjadi2 jerawat tu..hehe...so jom take 5, rilek-rilek...jom kita tengok solusinya satu per satu..confirm nak pilih solusi yang terbaik di abad ini...

Produk yang saya nak cerita bukan setahun atau dua tahun bertapak tau..dah berpuluh-puluh tahun bertapak dah..siapa yang dah cuba mesti jatuh hati pandang pertama dah...hehe..overrrrr...:P

Sebelum tu, jom kita gali info sikit kenapa jerawat dan jeragat ni terjadi..

Jerawat terjadi bila kelenjar kulit terganggu dan pori-pori halus tersumbat dengan bakteria, kuman atau minyak
jerawat
Sumber : google : SF Medica


Faktor terjadinya jerawat / jeragat :

1 ) Keturunan
2 ) Stress : stress ni memang kawan baik untuk jerawat tau. Bila stress sikit je mesti mula lah rasa nak naik jerawat tu.
3) Bakteria : kalau terdedah pada bakteria atau cuaca yang tidak berapa baik pun boleh mengakibatkan jerawat
4) Pemakanan : Makanan yang berminyak dan berlemak yang berlebihan boleh mendorong ke arah pembentukan jerawat
5) Penggunaan alat solek yang tidak sesuai
6) Hormon inbalance - selalunya terjadi pada wanita yang haid ( selalu jerawat akan timbul dan hilang selepas beberapa hari )
7) Toksik berlebihan dalam badan
8) Resdung

HINDAR JERAWAT??BAGAIMANA?

* Elak stress
* Pengambilan air lebih dari 2 liter air setiap hari
* Basuh muka selalu ( lebih baik dengan air suam untuk menghalang bakteria2)
* Jauhi makanan berlemak/berminyak
* Amalkan pemakanan yang sihat, lebihkan buah-buahan dan sayur
* Penggunaan alat solek atau bedak yang kurang bahan kimia

Antara Supplemen yang membantu untuk mengurangkan masalah jerawat :

# B compleks - mengurangkan stress, memberi tenaga kepada kulit
# Vitamin C - mengurangkan pigmentasi dan kesan UV
# Vitamin E / GLA - antioksidan yang terbaik untuk kulit dan cegah penuaan serta menstabilkan hormon
# Energizing Soy Protein - membaiki kulit dan tisu yang rosak serta melembut dan melicinkan kulit
# Zink - Mengurangkan luka berdarah akibat jerawat dan mengecutkan jerawat
# Alfalfa - Detoks toksin di dalam badan

Tambahan :
# Pencuci muka + toner nutriwhite atau enfuselle ( bergantung pada kulit muka masing-masing)

 Wah banyaknye supplemen kena ambil???? Koyak lah macam ni...hihi..saya pasti ramai yang mengeluarkan komen begini, Saya akan suggest set yang sesuai dengan masalah yang anda hadapi ;) so no worries.

set jerawat dan jeragat


 




Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Saya jarang beli paper star. Dulu-dulu selalu beli masa time cari kerja.Sekarang beli lagi bila nak cari kerja lagi..hehe...Certain articles dalam The Star memang menarik dan infomatif. Satu artikel yang memanggil saya untuk update blog hari ini is 'SMART MOVES' from The star Section Health page 10

Sedikit sebanyak review tentang artikel tersebut:

Studi menunjukkan pengambilan OMEGA 3 semasa hamil mampu melahirkan anak yang lebih tinggi IQ. Wah bestnya. Tak pernah tahu pun sebelum ni, kalau tak dah telan sebotol dua dah..hihi...:P

Pendapat mereka ada beberapa faktor yang membawa kepada intelek kanak-kanak iaitu DIETARY, ENVIRONMENT dan juga EDUCATION WISE yang dipilih. 

Pasal asid lemak saya dah pernah terang dulu, ia membantu meningkatkan daya fikiran kerana ia membina blok untuk sistem saraf yang badan sendiri pun tak boleh nak hasilkannya. Tambahan pula, B-complex juga membantu memberi tenaga untuk membina sistem saraf yang cemerlang..;)

Actually, haritu ada pergi DSM (Discover Shaklee Meeting), memang hal ini dibincangkan, so ibu bapa sekalian, pilihlah yang terbaik untuk anak anda. ANDA PENENTU MASA DEPAN ANAK ANDA.

RAISE YOUR CHILD WITH RELIGION, FULL OF CARE& EDUCATION :)



anak pintar
Artikel dalam star, sempat snap gambar ni
omega guard
Favourite Ibu bapa sekarang ni ;)

Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe




















B Compleks merupakan vitamin yang sangat penting untuk kita. Lengkap dengan 8 jenis vitamin B, B compleks shaklee merupakan item yang unggul terutama untuk wanita hamil.

Dahulu, saya juga pernah mengambil B compleks jenama lain, namun, badan saya tak boleh adopt dan sering sembelit. Bila saya ambil vitamin B compleks shaklee, Alhamdulillah stress makin kurang dan tak ada masalah panas badan atau sembelit.

Lagi satu feedback yang saya terima tentang B compleks shaklee : TAK BERBAU dan senang ditelan. Yang ini sangat sesuai untuk wanita hamil yang sering loya.

Tapi harga memang sangat murah!! Nak tahu berapa murah? Jom PM!



Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Sebelum cerita panjang pasal produk shaklee ni, saya lagi suka share apa yang saya rasa melalui produk ini. Di entri sebelum ini saya ada janji nak kongsi cerita tentang set penyusuan yang saya ambil. Saya memang cepat penat, stress, kelam kabut dan tak terurus waktu mula-mula lahirkan syamil dulu. Rasa macam tak menang tangan terutamanya bila start kerja. Fuh..even tak masak (MIL masakkan), tak yah sidai kain (semua MIL da buat ) tp sy tetap rasa penat sebab tak cukup tidur. yelah, syamil suka tahajjud malam2..:D

So saya fikir saya kene ambil supplemen. Dari dulu lagi emak dah pesan kata badan saya lemah dan selalu kene selesema dan demam. Tapi waktu tu saya tak konsisten ambil apa2 vitamin. minggu pertama je makan, lepas tu terlupa, and last2 masuk tong sampah. Tapi bila dah ada anak, kita akan fikir untuk anak kan? Yelah, belum duduk rumah sendiri handle semua benda dah penat..bayangkan kalo dah pindah nanti...So saya mula mencari supplemen yang bagus. Survey punya survey saya pun buat keputusan untuk ambil Set B dari Shaklee


set penyusuan
Ok jom gali ilmu pasal set B ni...

Set ini untuk wanita yang tiada masalah penyusuan. Sebagai supplemen asas dan secara tidak langsung boleh tambah susu...dengan syarat...KERAPAKAN CREATE DEMAND@ KERAP PAM @ KERAP DF.

B-Complex

Vitamin ni dikenali sebagai vitamin anti stress. Boleh memekatkan susu, meredakan sakit kepala, mengurangkan keletihan mata, Yang paling penting kurangkan stress. Bila stress, susu pun susah nak keluar. So yang ni boleh bantu dalam mengatasi stress. 

Vita- C

Untuk tujuan kecantikan kulit dan menyeimbangkan sistem imun. Boleh kurang dapat selesema dan sakit. bukan langsung tak ada ya! Kulit muka pun jadi lebih anjal dan jeragat pun akan kurang

Vita Lea

Mengandungi pelbagai mineral dan dikenali sebagai multivitamin. Pemberi tenaga juga.

Alfalfa

Yang ni jarang yang pernah dengar kan? Vitamin ni salah satu cara nak boost up susu. Tapi kena minum air banyak ( 2-3 liter). Alfalfa boleh mengecutkan rahim, bertindak sebagai kacip fatimah dan mengurangkan keputihan.


Outcome dari saya :

Memang berbaloi untuk invest. Anda pasti tersenyum dengan hasilnya. Saya rasa kurang penat, kurang stress dan mampu membuat kerja secara multi task! Ramai tegur kulit muka saya cantik dan bersih. Mula-mula tak tahu sebabnya adalah kerana supplement ini. FREE FROM JERAGAT! Besh!

Nak beli?

Jom order dengan saya

Rehana
0122319979
rehanswardrobe@gmail.com
www.facebook.com/Rehanswardrobe

FREE DELIVERY UNTUK AREA GOMBAK DAN SUNGAI BULOH!











Video