Gallery

Shaklee Supplements Shaklee Supplements Shaklee Supplements Shaklee Supplements Shaklee Supplements
Showing posts with label Omega Guard. Show all posts
Showing posts with label Omega Guard. Show all posts
 Hye semua...Bulan ni promosi OMEGA GUARD  tau. Jom tengok testimonial yang awesome ni!











PROMOSI HEBAT BULAN APRIL
BUY 6 FREE 1.
SUPER JIMAT
HUBUNGI SAYA
0122319979

Assalamualaikum semua,

Jom bersiaran kembali di hujung minggu ni. Ramai mungkin keluar berjalan atau rehat bersama keluarga, Bagi saya masa anak-anak tidur ini lah saya boleh buat kerja sedikit terutama kalau nak update blog. heee..

Sempena promo OMEGA GUARD ni, saya nak kupas sedikit tentang kelebihan OMEGA GUARD SHAKLEE yang tidak ada dalam jenama lain. Bukan apa, ramai yang tangkap muat sahaja bila nak pilih minyak ikan ini. Tak risik betul-betul, asal murah terus rembat. Kena betul-betul selidik apa kelebihan produk tersebut sebelum consume.

minyak ikan



Saya terangkan secara simple dan mudah di fahami, gambar atas sekali menunjukkan kapsul sama saiz untuk minyak ikan. Cuma kandungannya yang berbeza, dalam omega guard kepekatan EPA & DHA adalah sangat tinggi berbanding dengan jenama yang lain. Boleh rujuk gambar kedua tentang kandungan EPA & DHA yang ada dalam jenama lain juga. Tahu apa baki kandungan dalam kapsul jenama lain ? 40% sahaja omega 3 dan yang lainnya hanyalah lemak ikan semata-mata.

Selain itu, kebanyakan minyak ikan di pasaran di buat dari hati ikan manakala omega guard shaklee di buat dari keseluruhan ikan tersebut. Memang berkualiti kan.Kalau hati ikan lagi banyak toksik sebab tu pun nabi tak galakkan makan organ dalaman sebab tinggi toksik.  Omega Guard Shaklee diekstrak dari ikan laut air sejuk (sardin, mackerel, herring, anchovies) di perairan air Jepun yang betekanan tinggi. Laut dalam ye, bukan laut biasa-biasa. Selain itu banyak lagi kehebatan omega guard shaklee seperti :

1. Melalui proses penyulingan tiga molekul yang membuang plumbum, dan logam-logam toksik seperti merkuri dan tidak berbau

2. Tidak ada pewarna dan perasa tiruan

3. Tidak mengandungi oksida dan lemak trans

testimoni omega
TESTIMONI OMEGA GUARD SHAKLEE

JANGAN LUPA PROMO OMEGA GUARD MASIH BERLANGSUNG KINI! MURAH DAN BERKUALITI!



Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Osteoarthiritis adalah satu penyakit sendi yang menyerang individu yang berusia dan kebanyakan adalah perempuan.

Berlaku apabila rawan sudah haus, kurang pelincir dan mula sakit yang teruk di bahagian lutut , pinggang dan juga tulang belakang.





Selalunya faktor utama osteoartiritis adalah berat badan dan juga usia yang semakin meningkat. Usia yang semakin meningkat memang akan menyebabkan tulang rawan haus.

Jom lihat 10 tips untuk menangani osteoarthiritis:


Antara supplemen cadangan :

OMEGA GUARD
- mengurangkan radang sendi
- melambatkan degradasi rawan

OSTEMATRIX
- membekalkan kalsium pada tulang untuk menguatkan tulang
- mengurangkan lenguh-lenguh badan

ADVANCED JOINT HEALTH
- menggalak mobiliti
- meningkatkan fleksibiliti
- memelihara pelincir dalam sendi







Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
LECITHIN SEBAGAI PENGEMULSI LEMAK?

kurus dengan lecithin



Lecithin yang berasal dari minyak biji soya berfungsi mengemulsi lemak dan memastikan lemak kekal di dalam sistem digestive dan tidak memendapkan diri ke dinding membran menjadi lemak kental.
Emulsi lemak bermaksud lemak itu dipecahkan molekulnya kepada lebih kecil supaya ia lebih mudah bergerak di dalam sistem pencernaan. Jadi secara logiknya Lecithin berupaya membasmi lemak yang kita makan sewaktu itu dan bukannya 'membakar' lemak sedia ada yang sudah terkumpul di dinding membran.
Jadi, boleh kurus ke guna Lecithin ni? Terpulang. Kalau tiada lemak termendap, maka kuranglah lemak terkumpul. Customer saya ramai yang mengalami kekurangan berat, ada juga yang maintain sahaja tak turun- turun. So Lecithin bukan lah pembakar lemak. Ia adalah pengemulsi lemak. Kamu perlukan sesuatu untuk keluarkan lemak yang telah teremulsi, iaitu Herblax atau Alfalfa.


BAGAIMANA DENGAN OMEGA GUARD?

omega shaklee


Omega Guard tidak mengemulsi lemak tetapi fungsi minyak ikan membantu pembakaran lemak termendap. Haa nampak tak macamana kalau Lecithin dan Omega digabungkan? Macamana Omega Guard membantu pembakaran lemak? Fungsi Omega 3 melancarkan perjalanan darah ke otot ketika bersenam. Maka lebih banyak pembakaran lemak akan berlaku. Omega 3 berfungsi secara begini:
Menghalang pembentukkan lemak --> menambah metabolism --> bakar lemak
Ia juga berfungsi:

*menghalang penghasilan hormon cortisole yg menggalakkan penyimpanan lemak.
*Memperbaiki kadar gula dalam darah - beri lebih tenaga utk bersenam.
*Menambah kadar penghasilan serotonin - kimia otak yang buat kita rasa kenyang - so boleh control     makan.
*Pengambilan Omega 3 akan membantu tahap insulin berada pada 50% kurang dr kebiasaan. Apabila   kadar insulin rendah pembakaran lemak akan berlaku. Insulin rendah juga bantu kawal gula. Maka     gula/karbohidrat tidak menjadi lemak. Jadi, sebelum memilih pembakar lemak, cuba fahami dahulu    bagaimana ia berfungsi.



Salam semua,
Belum terlambat untuk saya ucapkan selamat menduduki peperiksaan UPSR kepada semua pelajar tahun 6. UPSR merupakan titik tolak untuk maju ke hadapan. Sewaktu saya menghadapi UPSR dulu, saya betul-betul dah tak ingat bagaimana saya belajar masa tu sebab dah 17 tahun berlalu. Tapi masih segar dalam ingatan saya apabila menduduki PMR dan SPM.  Ingat lagi bagaimana saya membuat persediaan yang rapi untuk menghadapi peperiksaan itu. Saya bukanlah pelajar yang cemerlang atau nombor satu di sekolah. Tetapi saya rajin. Hee..masuk bakul angkat sendiri. Tapi itulah hakikatnya. Bila saya bersungguh baru saya akan dapat kejayaan tersebut.

Masa PMR, memang saya aim 8 A. Sebab ayah saya betul-betul mengharap selepas abang saya. So, saya pun memang push diri saya untuk dapatkan 8 A tersebut. Mungkin apa yang saya share tentang pengalaman saya tak sama dengan persekitaran sekarang yang banyak cabaran terutama dengan wujudnya gajet-gajet canggih dan internet di hujung jari. Oh ya, PMR  tu saya dapat 6A 2 B. Itu pun dah menangis teruk-teruk dah. Hehe…Tapi syukur sebab memang terbayar segala penat lelah. Masa SPM pun saya berusaha juga, tapi tak de rezeki saya mungkin, hanya mampu mendapat 3A dan 6B.
Kepada ibu-bapa sekalian, ingatlah bahawa dari kecil lagi perlu didik anak tentang kepentingan pembelajaran. Ayah saya selalu tekankan saya kena dapat DEGREE. Memang dia sebut hamper setiap hari. Even emak saya yang tak belajar tinggi-tinggi pun berdoa yang sama untuk saya. 

Ok,sudah cerita tentang saya. Jom kita imbas balik tips-tips hebat yang pernah saya gunakan. Saya juga ada menambah sedikit tips hasil 2 tahun saya bersama Shaklee. Jangan terkejut ye, sebab saya bukan suruh buat bisnes masa belajar. Cuma konsep yang kita gunakan adalah sama dalam semua aspek. Back to basic!


ANTARA TIPS MENGHADAPI PEPERIKSAAN :

1            Set target untuk dicapai semasa peperiksaan. Pastikan target anda logik dan usaha anda perlu setaraf dengan target anda. Sebaiknya, target perlu di buat pada awal tahun lagi. Tetapi, masih belum terlambat sekiranya peperiksaan bakal tiba 3 atau 4 bulan lagi. Jika esok nak periksa baru harini nak buat target memang tak logik ye.


1.       Tulis target anda di atas kertas. Tulis besar-besar dan tampal di depan meja anda ke, depan cermin ke, atas katil ke. Janji tempat yang anda tengok hari-hari. Anda perlu tahu target yang ditulis lebih berkesan daripada sekadar impikan dalam minda ( ini memang betul dan ramai pakar motivasi sudah membuktikan).
Kalau saya dulu, saya tiru gaya abang saya. Di setiap buku rujukan abang saya akan tulis 8 A in PMR di bawah tu. Setiap buku, setiap buku nota dan latihan dia akan buat begitu. So saya pun akan buat begitu. Minda separa sedar kita akan sentiasa lihat dan rakamkan dalam minda.

1.       Sebut hari-hari tentang target anda. Katakan anda nak capai 8 A dalam PMR, sebut hari-hari ‘SAYA DAH DAPAT 8A DALAM PMR’. Sebut begini ye. Jangan tanya kenapa, sebab cara ini lagi berkesan


2.       Doa secara spesifik. Sentiasa tidak jemu untuk berdoa setiap kali solat, suruh ibu bapa doakan. Suruh guru doakan. Buat solat hajat dan tahajjud jika larat. Jika saya dulu, saya suka suruh ibu saya doakan sebab memang doa ibu adalah paling hebat sekali.

3.       Jaga pemakanan. Elakkan makan makanan yang masam dan junk food kerana ia boleh melembabkan otak. Banyakkan mengambil nutrient asas dan sayur-sayur serta buahan. Lebihkan makan ikan. Jika tidak gemar makan sayur atau makanan anda tidak seimbang boleh mengambil multivitamin ( vitalea atau mealshake). Omega guard boleh di ambil untuk meningkatkan memori. Masa saya dulu tak kenal Shaklee. Dan saya memang takkan makan vitamin-vitamin sangat. Tapi seingat saya, pernah ambil B complex dari klinik. Ayah saya belikan dulu.

4.       Rancang masa anda. Pastikan anda disiplin dalam menelaah pelajaran. Paling kurang 1.5 jam atau maksimum 3 jam sehari. Kualiti jam ye. Bukan sambil belajar tengok fon ke..no.no..Kena FOKUS. Kalau betul-betul FOKUS, 1.5jam sehari pun cukup sehari untuk pelajar PMR & SPM.

5.       Pastikan tidur yang cukup . 6 jam tidur. Kalau boleh sebelum tidur ambil susu yang ada magnesium untuk tidur yang lena dan berkualiti

6.       Amalkan belajar di awal pagi. Lepas subuh kalau boleh jangan tidur. Terus belajar kerana otak sedang fresh. Dalam pukul 9 tu tidur la balik kalau rasa penat. Malam pula, makan awal sebelum magrib dan boleh start belajar pukul 8.00- 10.00 malam. Itu pun dah cukup.

7.       Sentiasa bersenam untuk dapatkan oksigen yang segar

8.       Buat nota yang difahami setiap kali menelaah. Macam saya, setiap kali saya ulangkaji, saya akan tulis nota dalam mind map. Percayalah, ia membantu

9.       Buat latihan sebanyak mungkin. Masa saya PMR, saya rasa saya khatam 20 buah buku latihan setiap subjek. Hari-hari saya akan buat latihan sehinggakan dapat soalan pun balik-balik tang tu juga sebab kita dah biasa kan.  Jika budget tak cukup, share dengan kawan. Anda beli 5 buah, kawan anda beli 5 buah buku. Lepas tu tukar. Dah dapat 10 buah buku kan? Senang. Saya dulu pinjam di perpustakaan.

        Sekali-sekala hadiri motivasi untuk membangkitkan semangat anda

1      Rajinkan diri untuk solat dan membaca alquran untuk terapi diri secara rohaniah

        Zikir sentiasa untuk memudahkan anda mengingat subjek yang anda pelajari. Terutamanya selawat.  Pengalaman saya, setiap kali saya selawat saya pasti akan ingat balik tajuk yang saya dah lupa

1      Elakkan lihat perkara-perkara yang lagha seperti FB feed yang tak berguna untuk anda, boleh scroll feed yang positif sahaja.

       Jangan terlalu stress dengan pelajaran 24jam. Selitkan aktiviti riadah dan bersama keluarga juga. Yang penting anda disiplin dan jujur dengan MASA

      Minum air secukupnya untuk elak mengantuk. 



Oklah, ini antara yang pernah saya apply dan ada yang saya tambah. Insha Allah harap dapat membantu J
Semoga maju jaya adik-adik semua

Ps : Saya tulis artikel ini dari hati saya. Terbayang semua yang saya hadapi 14 tahun yang sudah. Cukup manis. Cukup berharga. Jadikan zaman persekolahan anda suatu memori yang terindah dalam hidup.


 
Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Salam semua,

Anda terkejut dengan tajuk di atas?Senyum sudahhhh...:)

Title ni bukan dari saya ye, isu ini selalu di gembar-gemburkan oleh sesetengah pihak yang tidak tahu pokok pangkal cerita terus jump to conclusion! Oh saya sangat tidak gemar, tapi kita senyum aje lah kan...:) Jom kita gali ilmu dulu ye. Tak perlu kuburkan sesuatu tanpa gali sedalam-dalamnya

Sebenarnya saya nak cerita tentang EKZEMA. Kenapa saya pilih tajuk EKZEMA ini? Sebab baru-baru ini anak saya selalu gatal-gatal di bahagian leher dan ruam-ruam merah. Saya tak pernah terfikir langsung tentang ekzema ini sehingga lah doktor mengesahkannya. Walaupun mild, tapi tetap hati saya gundah sebentar. Namun saya bersabar untuk merawatnya.

Siapa yang tak tahu tentang EKZEMA boleh baca link ini . Kalau tak nak baca panjang lebar, saya akan pendekkan cerita ye.

EKZEMA adalah sejenis penyakit yang menyerang anggota terbesar dalam badan kita iaitu kulit. EKZEMA boleh menjadikan kulit gatal, ruam, berlendir, bernanah atau berdarah ikut tahap keseriusan penyakit tersebut.

Antara perkara yang perlu di ambil kira untuk bayi atau kanak-kanak ekzema :
1. Elakkan bahan kimia atau sabun yang terlalu wangi
2. Pastikan kuku kanak-kanak pendek supaya tidak mudah luka jika digaru
3. Cuba kenal pasti punca ekzema. Mungkin akan mengambil masa, tetapi boleh dilakukan dengan kesabaran yang tinggi

Ini antara yang saya kenal pasti. Macam anak saya, doktor tu cakap alergi pada peluh sendiri. Semalam bila anak saya naik balik ruam-ruam merah tu terus saya rendam anak saya dalam basic H. Jangan melatah ye bila saya sebut rendam dalam basic H yang guna untuk mencuci macam-macam.

favourite question : Bagaimana Basic H yang boleh digunakan untuk mencuci lantai dan bertindak sebagai pencuci serbaguna boleh diguna untuk merawat ekzema?

Ok, saya jawab yang ini. Mula-mula tahukah anda apa itu Basic H? Basic H bukan pencuci biasa dalam supermarket ye. Yang ada bahan kimia, yang ada bahan pelarut, yang ada sintetik, pewangi dan macam-macam. Basic H ni adalah sisa vitamin atau vitamin residue yang terhasil di kilang Shaklee. Ok, kita dah sedia maklum semua vitamin Shaklee adalah semulajadi. Maksudnya baik-baki vitamin itu juga adalah semulajadi. Basic H ni lebih daripada sekadar pencuci. Sama sahaja konsep kadang-kadang teori guna ubat gigi untuk sapu tempat melecur. Mana relevennya kan? Pernah juga saya guna shampoo untuk basuh lantai bila dah habis pencuci lantai. So adakah rambut yang di shampoo itu juga menjadi mangsa sebab shampoo yang sama boleh digunakan untuk cuci lantai? Andaian sahaja ok..Saya nak jelaskan di sini sahaja bahawa basic H boleh ade 1001 kegunaan dan lebih sekadar pencuci.

Saya dah cuba, alhamdulillah memang berkurang ruam-ruam anak saya. Rendam basic H tu bukan lah rendam satu cawan or satu botol ye, Just titikkan beberapa drops.. BEBERAPA DROPS dalam sebesen air. Lepas tu rendam lah anak macam mandi biasa. Ramai dah pernah buat, cuma perlukan kesabaran untuk melihat kesannya. 

Selain itu, saya guna herbal blend untuk sapu sekitar ruam-ruam baby saya. Ia memang betul-betul membantu. Ia melembapkan kulit anak saya, and paling penting NON STEROID!!!. Nanti di entri lain saya akan kongsikan mengenai Steroid & Ekzema. Ringkasnya, ekzema dan steroid adalah tidak serasi. :)

Tapi saya nak kongsikan sikit lagi pengalaman saya, kalau saya minum ESP memang ruam-ruam anak saya akan berkurangan sebab ESP kan protein. Boleh baca lanjut di sini tentang ESP. ESP repair sel dan membaiki sel kulit. Sebab saya menyusu, so saya amalkan ESP secara konsisten selain menjadi milk booster saya.  Kalau anak anda dah umur 1 tahun ke atas boleh beri Meal shake  di mana akan mempercepatkan proses pemulihan dan juga sebagai vitamin tambahan. Omega guard pula boleh di ambil oleh ibu menyusu atau anak yang sudah berumur setahun ke atas untuk mengurangkan radang kulit. Memang best sebab mampu cantikkan kulit juga!

Nak tengok testimoni? Saya tak ambil banyak sebab yang satu ni memang saya tgk kulitnya memang tak ada langsung nampak kesan ekzema. anak Master iffah, Faheem. Superb!!

testimoni herbal blend



BOLEH HUBUNGI SAYA UNTUK DETAIL KONSULTASI. PROMO MEAL SHAKE UNTUK BULAN MAY INI. JANGAN LEPASKAN PELUAN TERBAIK UNTUK ANAK ANDA DAN JUGA ANDA!!

Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Acap kali kita tahu ramai yang sudah maklum tentang kepentingan Asid Folik..macam saya sebelum kahwin pun dah tahu rata-rata semua start ambil asid folik selepas kahwin sebab nak pregnant..

Lepas hamil pun semua pun tahu asid folik tu essential supplemen..Tapi tahukah anda lagi satu supplemen yang sangat penting semasa hamil?

OMEGA 3!!




Seperti yang saya bincangkan dalam entri sebelumnya OMEGA 3 tidak dapat dihasilkan dalam badan. jadi kita perlu mendapatkannya dari sumber yang lain.

Antara fungsi EPA & DHA dalam OMEGA 3 semasa kehamilan ialah

1. Memberi nutrien untuk perkembangan bayi

2. Membantu perkembangan otak dan mata bayi semasa di kandungan

3. Membantu mengurangkan risiko alergi pada anak selepas lahir

4. Mengurangkan risiko kelahiran bayi pra-matang

5. Membantu perkembangan sistem kardiak dan pernafasan bayi

6. Mengurangkan sindrom depression selepas kelahiran


Kajian dilakukan mendapati ibu yang mengambil omega 3 semasa hamil melahirkan bayi yang cekap dan cepat memberi respon berbanding dengan ibu yang sebaliknya.
http://www.early-pregnancy-tests.com/omega-3.html

  
OMEGA HARGA RUNTUH SEPANJANG DISEMBER!! IBU-IBU HAMIL....FIKIR APA LAGI??JOM BERIKAN YANG TERBAIK UNTUK BAYI ANDA ;)

Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe

KENAIKAN berat badan selalunya berpunca daripada bahan buangan yang terkumpul di dalam usus besar. Pakar pemakanan berpendapat individu yang memiliki usus besar akan menghadapi masalah untuk menyerap khasiat daripada makanan yang diambil. Ini menyebabkan mereka cenderung untuk makan lebih daripada sepatutnya.

Makan lebih banyak serat. Anda mungkin pernah mendengar sebelum ini. Tetapi adakah anda tahu mengapa serat begitu penting untuk kesihatan anda?

Serat boleh diperoleh daripada buah-buahan, sayur-sayuran, bijirin penuh dan kekacang. Makanan yang mengandungi serat boleh mengatasi sembelit, membantu mengekalkan berat badan yang sihat dan mengurangkan risiko penyakit kencing manis serta penyakit jantung.
Memilih makanan lazat yang menyediakan serat sebenarnya tidak sukar. Anda hanya perlu mengetahui berapa banyak serat yang anda perlukan, makanan apa yang mengandungi serat dan bagaimana untuk menambah serat dalam makanan seharian dan makanan ringan.
Apakah itu serat?Serat juga dikenali sebagai pelawas atau pukal termasuk semua bahagian makanan pada tumbuhan yang badan anda tidak boleh mencerna atau menyerap. Tidak seperti komponen makanan lain seperti lemak, protein atau karbohidrat, badan anda mampu memecahkan dan menyerap serat yang tidak dicerna oleh badan anda. Ia juga melepasi melalui perut, usus kecil, kolon dan keluar dari tubuh anda.

KelebihanDiet tinggi serat mempunyai banyak manfaat, termasuk:

Menormalkan pergerakan usus
Serat meningkatkan berat dan saiz najis anda selain melembutkannya. Najis besar adalah lebih mudah untuk lulus lalu mengurangkan peluang untuk sembelit. Jika anda mempunyai najis longgar, berair, serat juga boleh membantu mengukuhkan najis kerana ia menyerap air dan menambah pukal kepada najis.

Membantu mengekalkan kesihatan usus
Diet tinggi serat boleh mengurangkan risiko untuk mendapat buasir dan kantung kecil di usus anda (penyakit diverticular ).

Merendahkan tahap kolesterol
Serat larut terdapat dalam kacang, oat, flaxseed dan oat bran boleh membantu jumlah paras kolesterol darah yang lebih rendah dengan mengurangkan lipo protein berketumpatan rendah atau " buruk," paras kolesterol. Kajian juga menunjukkan bahawa serat membantu mengurangkan tekanan darah dan keradangan.

Membantu mengawal tahap gula dalam darah
Bagi mereka yang menghidapi penyakit kencing manis, serat larut boleh melambatkan penyerapan gula dan membantu meningkatkan tahap gula dalam darah. Diet sihat yang merangkumi serat larut juga boleh mengurangkan risiko untuk mendapat diabetes jenis 2.

Membantu dalam mencapai berat badan yang sihat
Makanan tinggi serat biasanya memerlukan lebih banyak masa untuk dikunyah, yang memberi masa badan anda untuk mendaftar apabila anda tidak lagi lapar, jadi anda kurang cenderung untuk makan terlalu banyak. Selain itu, makanan yang tinggi serat cenderung membuat makanan berasa lebih padat dan kenyang yang berpanjangan, jadi perut anda akan rasa penuh bagi masa lebih lama.
Diet tinggi serat juga cenderung untuk menjadi kurang "tenaga padat" bermakna mereka yang mengamalkannya mempunyai kurang kalori walaupun jumlah makanan diambil sama dengan orang lain.

Jom detoks dan bakar lemak dengan produk Shaklee yang terunggul!!




Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Salam disember semua..dah berada di penghujung tahun 2013..masing-masing ada target dan impian nak capai tahun depan kan..semoga semua target dan impian di lakar dengan baik dan kena caranya..;)

Cerita tentang KURUS lagi..jom follow rapat-rapat ye..PENTING!! Saya pernah cerita dulu untuk kurus badan mesti kena DETOX dulu..baca di sini lebih lanjut tentang DETOX..

Kemudian ada kawan tanya, dah detox, dah ambil supplements, dah minum air, tapi berat tak turun-turun juga. Ha, itu sebab penangan RESEPTOR LEPTIN yang dah tak bertindak balas.

TAK FAHAM KAN? JOM KASI FAHAM



LEPTIN adalah satu hormon protein yang dilepaskan oleh sel lemak dalam badan. Pembebasan leptin yang tinggi akan mengurangkan selera makan dan membakar makanan sebagai tenaga. Tapi di sebabkan oleh beberapa perkara, LEPTIN dirembeskan perlahan atau menghantar signal yang salah kepada otak mengenai selera makan. Sebenarnya tak lapar pun, tapi kita rasa lapar kadang-kadang kan? itu sebab LEPTIN kurang bertindak balas.

Nak kurangkan makan / berat :

1. LEPTIN perlu dirembeskan tinggi
2. Reseptor sensiviti terhadap LEPTIN perlu tinggi.

BAGAIMANA HENDAK PASTIKAN RANGSANGAN RESEPTOR HORMON LEPTIN BERTINDAK DENGAN BETUL??

1. Makan dengan seimbang. Balance diet anda sewajarnya, ikut piramid makanan yang ditetapkan
2. Makan karbohidrat, protein dan lemak dengan komposisi betul.
3. Makan makanan yang kaya dengan antioksidan
4. Makan sayur atau salad di waktu pagi sebelum 10 pagi
5. Makan dengan kerap tapi pada kadar yang sedikit ( bukan makan junk food ye, healthy food)
6. Rajin berjalan, kerap senam
7. Tidur yang secukupnya ( sekurang-kurang enam jam)
8. Makan makanan yang tinggi OMEGA 3 kerana OMEGA 3 mampu meningkatkan rangsangan LEPTIN. Boleh mengambil supplemen, tetapi pastikan yang terbaik..:)
9. Kurangkan lemak

Ha, OMEGA GUARD pilihan saya lah semestinya sebab dah sah-sah berkualiti. Betul ker kualiti? Rujuk sini . Tak perlu ragu-ragu dah..

Oh ye lupa, jika tak perasan banner promo bulan ni, saya ingatkan ye, promo OMEGA GUARD..
Inilah masanya kembali nak grab peluang keemasan untuk mencuba OMEGA..rata-rata ramai yang suka promo ni sebab fungsi OMEGA yang superb best! Nak tahu pelbagai fungsi OMEGA? Baca entri ini

Anda ada 2 pilihan :
1. BUY 6 FREE 1 + free memberhsip + cash back + hidup sihat dengan shaklee

atau

2. Nak beli sebotol pun boleh

Harga tetap RUNTUH!!
OMEGA GUARD PILIHAN SAYA..ANDA????




Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Semalam ada terbaca dalam majalah I sihat tentang Omega 3..memang dah tahu fungsi Omega yang meletup ni..sebab tu teruja nak bagi anak makan tapi anak punya susah nak makan ubat..nak telan pun susah..di gaul pun susah..kena cuba sampai dapat..hehe..

Ok antara intipati dari majalah tersebut :
OMEGA boleh :
# Mengurangkan simptom muram
# Mengurangkan risiko kanser
# Mengurangkan radang sendi
# Mengurangkan ritma jantung yang abnormal
# Mengurangkan kadar lemak yang tak sihat
# Mengurangkan kadar pembentukan plak lemak yang boleh membawa kepada sakit jantung
# Sesuai untuk diet
# Meningkatkan daya ingatan

Macam mana nak pilih minyak ikan yang terbaik? Rujuk sini

omega guard

omega



Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Siapa yang tak pernah tahu tentang gout? Jom baca sekilas poster di bawah ini..Khas untuk anda :


set gout




Pemakanan sangat penting untuk mencegah gout..jangan berlebihan makan seafood dan daging merah..Rasulullah pun dah pesan semuanya kena bersederhana...makan pun kena bersederhana..:) so take note dan sentiasa jaga makanan anda ye..:)

Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
asma



Asma ialah sejenis penyakit radang yang menyerang paru-paru dan saluran pernafasan. Asma terjadi apabila ruangan udara menjadi sempit. Jom tengok gambar ini

asma

Ini lah rupa saluran pernafasan bila terkena serangan asma. Mukus akan terbentuk dan menyempitkan saluran pernafasan yang mengakibatkan susah nafas, sakit dada, batu yang teruk dan semput.

Serangan asma selalu terjadi apabila makan makanan yang terlalu sejuk atau seafood, terdedah kepada habuk, bulu binatang peliharaan,serangga dan pelbagai pencemaran yang lain.

Bagaimana untuk mengatasi masalah asma?
INHALER! Inhaler perlu ada bersama-sama tak kira di mana jua anda berada. Ia akan menjadi seperti kawan baik anda untuk melegakan asma apabila serangan berlaku.

TAPI...ada lagi satu cara natural untuk mengurangkan risiko serangan asma...

omega guard

Pengambilan OMEGA selama hampir 10 bulan boleh mengurangkan risiko serangan asma kerana ia merupakan anti radang dan melegakan saluran pernafasan.

Nak cure atau nak bawa inhaler selalu? Anda decide! ;)


Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe

diabetes
Diabetes menjadi penyakit yang umum di Malaysia. Apa itu sebenarnya diabetes? Diabetes adalah berlaku apabila tidak dapat menukarkan gula kepada tenaga.

JENIS DIABETES
Ada 2 jenis diabetes:
1. TYPE 1 : Kurang insulin( hormon yang mengawal gula)
2. TYPE 2 : Insulin tidak berfungsi dengan baik

SIMPTOM-SIMPTOM DIABETES
- kerap haus
- kerap kencing
- kurang berat badan
- luka lambat sembuh

Bagaimana nak tahu kita ada diabetes? Boleh check darah semasa puasa pagi. Jika result lebih dari 126mg/DL maka diklasifikasikan sebagai diabetes.


diabetes

Secara umumnya, pankreas akan menghasilkan insulin untuk menukar glukos kepada tenaga untuk sel darah. Tetapi bila kencing manis, pankreas tidak boleh menghasilkan insulin.

CARA KAWAL GULA

1. Kerap kan bersenam dengan konsisten ( membaiki kawalan gula dalam darah)
2. Jaga pemakanan yang mengandungi gula dan karbohidrat ( kurangkan karbohidrat)
3. Pengambilan asid lemak dengan kadar yang betul

DIABETES HARUS DIKAWAL SEBELUM MENJADI LEBIH MELARAT!



Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
lemak tepu


Bagaimana untuk hilangkan lemak-lemak di dalam badan dengan baik? Salah satu cara adalah mengambil OMEGA 3.

Merujuk Mind 1st co.uk, kajian dijalankan dan mendapati bahawa orang yang mengambil supplement omega membakar kalori mereka sebanyak 26% daripada yang tidak mengambil OMEGA.

Bagaimana OMEGA memainkan peranan?
Omega akan mengaktifkan metabolisma dan membantu membakar lemak dengan lebih mudah.
EPA & DHA akan mengoksidakan lemak yang terkumpul dan membaiki kadar insulin di dalam badan.

Ia juga akan menurunkan hormom leptin( hormon lapar) serta membantu menaikkan HDL ( kolestrol baik) di dalam badan.

Tapi, bukan ambil OMEGA semata-mata dah terus kurus ye..

Cara yang betul untuk menurukan berat badan dengan baik:
1. Detox
2. Jaga pemakanan( elakkan trans fat kerana ia boleh meningkatkan LDL(kolestrol yang tidak baik)
3. Minum air banyak untuk menyingkirkan toksin
4. BERSENAM

sihat

AMALKAN GAYA HIDUP YANG SIHAT :)


PIN PIN : OMEGA TENGAH PROMO. NAK BELI TIME PROMO ANDA YANG JIMAT. KALAU BELI TIME TAK PROMO, EFFECT TETAP SAMA TAPI HARGA TAK SAMA KAY...BUATLAH PILIHAN YANG BIJAK...;)

Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe

omega

Baru-baru ini saya ada buat research tentang omega atau fish oil. Memang tersangat banyak benefits dia. Rambang mata juga bila dok tengok fungsinya yang beribu. Baru ku tahu kenapa ramai suka OMEGA GUARD!!
Entri lepas pun saya ada share artikel tentang asid lemak dan omega, 

Nak baca lagi tentang OMEGA boleh klik di sini

Seperti yang sedia maklum, omega terkenal dengan fungsi untuk JANTUNG. Di US, mereka disarankan mengambil supplement  fish oil setiap hari untuk mengurangkan risiko sakit jantung. 

Bukan itu sahaja, OMEGA ada beberapa fungsi lain yang mantap.jom tengok sekilas:

1. Mengurangkan sakit mata : Retina adalah mengandungi kandungan DHA dan DHA melindungi mata dari retinopathy. Pengambilan DHA juga boleh mengurangkan mascular ( rabun samar-samar) yang makin lama boleh menyebabkan buta. Kajian telah membuktikan orang yang mengambil ikan dua kali seminggu mengurangkan risiko 50% sakit mata

2. Menajamkan memori

3. Untuk mengurangkan hipertension, stroke

4. Artiritis

5. Mengurangkan lemak dalam badan

6. Untuk pregnancy , post partum depression


In sha Allah, kalau ada kesempatan saya akan brief more details untuk setiap satu fungsi. Memang hebat la OMEGA ni..


PROMOSI OMEGA TERBUKA SEKARANG SEHINGGA 28 HB FEBRUARI. CEPAT DAPATKAN DENGAN HARGA YANG SANGAT MURAHHHHHHH.. 

                                                   omega guard



Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe

Video