Showing posts with label Omega Guard. Show all posts
Showing posts with label Omega Guard. Show all posts

Kebaikan Omega Guard Shaklee

Assalamualaikum semua, Semua orang sedia maklum kan tentang betapa pentingnya minyak ikan pada badan kita? Minyak ikan yang mengandungi EPA dan DHA harus di ambil dari sumber lain kerana badan kita tidak dapat memproses asid lemak tersebut sendiri. Sebelum s…
Share:
CONTINUE READING

10 KOLEKSI TESTIMONIAL OMEGA GUARD SHAKLEE

Hye semua...Bulan ni promosi OMEGA GUARD  tau. Jom tengok testimonial yang awesome ni! PROMOSI HEBAT BULAN APRIL BUY 6 FREE 1. SUPER JIMAT HUBUNGI SAYA 0122319979
Share:
CONTINUE READING

MINYAK IKAN BERLAMBAK DI PASARAN! KENAPA OMEGA GUARD JUGA MENJADI PILIHAN??

Assalamualaikum semua, Jom bersiaran kembali di hujung minggu ni. Ramai mungkin keluar berjalan atau rehat bersama keluarga, Bagi saya masa anak-anak tidur ini lah saya boleh buat kerja sedikit terutama kalau nak update blog. heee.. Sempena promo O MEGA GUARD …
Share:
CONTINUE READING
, ,

OSTEOARTHIRITIS MENYAKITKAN!!!!

Osteoarthiritis adalah satu penyakit sendi yang menyerang individu yang berusia dan kebanyakan adalah perempuan. Berlaku apabila rawan sudah haus, kurang pelincir dan mula sakit yang teruk di bahagian lutut , pinggang dan juga tulang belakang. Selalunya fakt…
Share:
CONTINUE READING
, ,

LECITHIN vs OMEGA GUARD

LECITHIN SEBAGAI PENGEMULSI LEMAK? Lecithin yang berasal dari minyak biji soya berfungsi mengemulsi lemak dan memastikan lemak kekal di dalam sistem digestive dan tidak memendapkan diri ke dinding membran menjadi lemak kental. Emulsi lemak bermaksud lemak itu…
Share:
CONTINUE READING
,

PELAJAR PMR & SPM : TIPS MENGHADAPI PEPERIKSAAN

Salam semua, Belum terlambat untuk saya ucapkan selamat menduduki peperiksaan UPSR kepada semua pelajar tahun 6. UPSR merupakan titik tolak untuk maju ke hadapan. Sewaktu saya menghadapi UPSR dulu, saya betul-betul dah tak ingat bagaimana saya belajar masa …
Share:
CONTINUE READING
, , , ,

BASIC H SEBABKAN EKZEMA MENJADI TERUK!! JANGAN GUNA BASIC H UNTUK ANAK ANDA!!

Salam semua, Anda terkejut dengan tajuk di atas?Senyum sudahhhh...:) Title ni bukan dari saya ye, isu ini selalu di gembar-gemburkan oleh sesetengah pihak yang tidak tahu pokok pangkal cerita terus jump to conclusion! Oh saya sangat tidak gemar, tapi kita sen…
Share:
CONTINUE READING
,

KEHAMILAN BERSAMA OMEGA 3

Acap kali kita tahu ramai yang sudah maklum tentang kepentingan Asid Folik..macam saya sebelum kahwin pun dah tahu rata-rata semua start ambil asid folik selepas kahwin sebab nak pregnant.. Lepas hamil pun semua pun tahu asid folik tu essential supplemen..Tap…
Share:
CONTINUE READING
,

PERUT BUNCIT MEMANG TAK BEST!!

KENAIKAN berat badan selalunya berpunca daripada bahan buangan yang terkumpul di dalam usus besar. Pakar pemakanan berpendapat individu yang memiliki usus besar akan menghadapi masalah untuk menyerap khasiat daripada makanan yang diambil. Ini menyebabkan …
Share:
CONTINUE READING
,

SIAPA NAK KURUS? JOM FOLLOW RAPAT-RAPAT..ADA TIPS ISTIMEWA!

Salam disember semua..dah berada di penghujung tahun 2013..masing-masing ada target dan impian nak capai tahun depan kan..semoga semua target dan impian di lakar dengan baik dan kena caranya..;) Cerita tentang KURUS lagi..jom follow rapat-rapat ye..PENTING!! …
Share:
CONTINUE READING

OMEGA 3 ~ penting!!

Semalam ada terbaca dalam majalah I sihat tentang Omega 3..memang dah tahu fungsi Omega yang meletup ni..sebab tu teruja nak bagi anak makan tapi anak punya susah nak makan ubat..nak telan pun susah..di gaul pun susah..kena cuba sampai dapat..hehe.. Ok antara…
Share:
CONTINUE READING
, , ,

GOUT~ radang sendi yang menyeksakan! Jom cure!!!

Siapa yang tak pernah tahu tentang gout? Jom baca sekilas poster di bawah ini..Khas untuk anda : Pemakanan sangat penting untuk mencegah gout..jangan berlebihan makan seafood dan daging merah..Rasulullah pun dah pesan semuanya kena bersederhana...makan pun ke…
Share:
CONTINUE READING
,

Asthma ~

Asma ialah sejenis penyakit radang yang menyerang paru-paru dan saluran pernafasan. Asma terjadi apabila ruangan udara menjadi sempit. Jom tengok gambar ini Ini lah rupa saluran pernafasan bila terkena serangan asma. Mukus akan terbentuk dan menyempitkan sal…
Share:
CONTINUE READING
,

DIABETES,kenapa dan mengapa?

Diabetes menjadi penyakit yang umum di Malaysia. Apa itu sebenarnya diabetes? Diabetes adalah berlaku apabila tidak dapat menukarkan gula kepada tenaga. JENIS DIABETES Ada 2 jenis diabetes: 1. TYPE 1 : Kurang insulin( hormon yang mengawal gula) 2. TYPE 2 : I…
Share:
CONTINUE READING
,

OBES? Jom target IDEAL weight

Bagaimana untuk hilangkan lemak-lemak di dalam badan dengan baik? Salah satu cara adalah mengambil OMEGA 3. Merujuk Mind 1st co.uk, kajian dijalankan dan mendapati bahawa orang yang mengambil supplement omega membakar kalori mereka sebanyak 26% daripada yang…
Share:
CONTINUE READING