Gallery

Shaklee Supplements Shaklee Supplements Shaklee Supplements Shaklee Supplements Shaklee Supplements
Showing posts with label Vita Lea. Show all posts
Showing posts with label Vita Lea. Show all posts
Assalamualaikum semua,

Dah lunch semua dah, baru lepas makan kat ofis ni. Selalunya masa lunch hour ni memang saya guna masa untuk blogging atau update bisnes sebab kerja kat rumah tak pernah stop. Hehe. Betul ke?

Actually memang semua kerja pun tak pernah stop. Kalau dah stop tu nanti bosan pulak betul tak. Sebelum apa-apa, anda kena tahu anda ni jenis macam mana orangnya. Kalau yang boleh tutup mata sebelah tengok rumah bersepah sebenarnya itu adalah satu nikmat! Sebab saya tak macam tu huwaaa..

Memanglah bagus rumah kemas bersih segalanya. Tapi anda kurang sikit dapat peace of mind. Dalam mind tu berjela list nak buat itu dan ini. Silap haribulan hidup anda memang fokus nak semua perfect which is impossible. Tapi sekarang saya pun dah boleh adjust sikit2.

Praktis makes perfect, rutin yang sama berulang-ulang mesti ibu-ibu pun dah expert kan. Cuma antara nak buat atau tak je.

TIPS nya senang aja.

1. Ikhlaskan diri : Memang kena betul-betul ikhlas, bila ikhlas betul2 tu tak rasa penat. Mintak lah kat Allah permudahkan segalanya. Masa nak masak, masa nak sapu. Masa nak cuci baju. Niat sebab nak dapat pahala dari Allah. Memang susahhhhh...siapa kata senang :( huhu. Tapi try dan try sampai anda boleh

2. Belajar delegates things pada anak atau suami. Tips ni saya dah kongsi sebelum ini dalam tips wanita berkerjaya

3. Solat di awal waktu  ( Yang ni saya fail lagi lah. Sebab kita fikir nak siap kan kerja dulu pastu baru nak settle solat tapi sebenarnya Allah tak suka kot. huhu. Cuba solat awal. Actually solat tu lah masa kita rehat tau. Cuba wirid lama sikit. Pesanan untuk diri sendiri. hehe.

4. Jangan lah OCD sangat. Kalau anak-anak nak main, biar buat sepah kejap sementara masak or kita settlekan kerja2. Lepas tu boleh pergi kemas, masa tu pun anak2 dah bosan main kot. hihi

5. Have a good & quality sleep! Pastikan tidur yang nyenyak tau! Sebab anda nak berkerja the whole day kan. Kena energetic!

6. Pengambilan nutrien yang cukup. Pengambilan multivitamin @ vitalea memang banyak membantu saya tau dalam uruskan rumahtangga saya. Kalau tak memang lembik aje!!


vitalea shaklee


Serius best multivitamin ni! RM 88.75 sahaja ada 120 biji! Memang berbaloi tau. Memang boleh jatuh hati dengan multivitamin ni. Kira helper anda lah ;)


Berminat boleh klik ORDER DI SINI 

Atau kalau nak COD pun boleh : COD Shaklee Saujana Utama
Nak saya poskan pun boleh!

Your trusted Shaklee Independent Distributor,
Rehana
0122319979









Tahu tak kini Shaklee ada 3 multivitamin yang terhebat. :)

- serbuk vanila yang wangi dan sedap untuk dibancuh
- sesuai untuk kanak-kanak dan individu yang tidak gemar pil
- mengandungi lebih 19 jenis vitamin dan mineral serta fiber

- Tablet untuk ditelan untuk individu dewasa
- Mengandungi formula iron
- Mengandungi lebih 18 jenis vitamin dan mineral

- Tablet anggur yang boleh dikunyah
- Sesuai untuk kanak-kanak dan individu yang tidak boleh menelan ubat.
- Di rumus khas dengan pelbagai vitamin dan mineral

Nak shake?
atau
Nak telan?
atau
Nak kunyah?

Anda pilih!!

Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe


Assalamualaikum semua...hijau pemandangan di atas kan...hehe.. Hari ni nak kupas lagi tentang VITALEA. Belum ada lagi entri yang saya wujudkan khas untuk VITALEA ni.

Antara yang menarik tentang VITALEA :

1. Vitamin yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan mineral yang diperlukan untuk tubuh badan

2.  Derifikasi dari vitalizer yang di cipta oleh Dr Forrest Shaklee 90 tahun dahulu. Cuma di tukar dalam bentuk tablet

3. Teknologi salutan mikro yang membantu pembebasan elemen vitamin B dan memelihara sel baru.

4. Sistem penyerapan bioactivated berpatent untuk memastikan penyerapan vitamin dan mineral yang lain

5. Sangat penting untuk ibu hamil kerana elemen IRON di dalamnya penting untuk mengekalkan paras hemoglobin yang sepatutnya semasa hamil

6. Mempunyai vitamin B yang lengkap untuk memelihara sel sihat

7. Sangat sesuai untuk pelajar yang sering lesu dan mengantuk serta tidak bermaya

8. Pilihan utama lelaki kerana semua vitamin pelengkap ada di dalam vitalea

9. Membantu individu yang alah pada sumber laut untuk mendapat kandungan iron secukupnya

10. Menjalani 340 ujian kawalan mutu untuk memastikan kualiti yang terjamin

11. Penting untuk segala masalah seperti lesu, rambut rosak, kurang bermaya, tidak fokus, diabetes, penyusuan dan macam-macam masalah lain ( kecuali SLE dan thalasemia dan G6PD)

12. Senang terurai dalam badan. Kapsul vitalea agak besar tetapi sangat mudah terlarut dalam badan. Ini buktinya!
ujian vitalea shaklee
13. Penyerapan iron yang maksimum berbanding dengan tablet iron lain kerana vitalea mempunyai vitamin D untuk memaksimakan penyerapan iron

14. Ujian klinikal telah membuktikan dengan pengambilan Vita Lea Shaklee selama setahun boleh mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%

15. Tablet Vita Lea Shaklee disalut dengan serbuk nutrisi~ spirulina.


Pendek kata semua yang dah cuba vitalea ni memang akan bagitahu  " RASA CERGAS DAN ENERGETIC "

Testimoni saya sendiri :

Saya akan ambil vitalea di sebelah malam jika nak kekal cergas sepanjang hari, Alhamdulillah memang berkesan. 

Ada juga yang pernah mengadu kata sampai tak boleh tidur sebab cergas sangat. hehe. Badan baru nak serasi memang begitu. Pendek kata, multivitamin ni adalah paling best saya pernah try . 

Lagi artikel tentang multivitamin. Jom baca!!!

MEGA OFFER FEBRUARI!!JOM BORONG!!
SMS/ WHATSAPP 0122319979 


Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Ramai yang suka ambil lewa bila kita cerita tentang supplement atau vitamin. Its up to them :) Jika mereka mengambil diet yang betul-betul seimbang dan mereka pasti tentang mereka mengambil nutrien yang secukupnya, 100% pasti ya, bukan ragu-ragu. then, you can forget about supplements.

Tetapi untuk individu yang tidak mengambil diet yang seimbang, selalu ambil tidak kisah tentang cara pemakanan, selalu makan di luar yang tidak tahu bagaimana cara mereka masak, kurang makan buah-buahan dan sayuran dalam amoun yang diperlukan, mahu kesihatan baik semasa umur lanjut, anda boleh mulakan pengambilan supplemen yang sesuai untuk anda. Pastikan supplemen yang natural, NO SINTETIK, dan 100% semulajadi.

Ok, back to topic. Saya nak cerita tentang Iron hari ini. Kenapa perlu iron dalam badan kita? Walaupun kuantiti sikit, tapi kita masih perlu Iron. Kenapa? Jom check!

Iron sangat penting kerana ia merupakan element di dalam hemoglobin yang menghantar oksigen ke seluruh badan. Pernah rasa lesu tanpa sebab? Mudah mengantuk atau sering lemah walaupun tidak aktif buat kerja? Ini adalah simptom-simptom kekurangan Iron di dalam badan. Bila oksigen kurang dan tidak sampai ke otak, lesu dan masalah tekanan darah rendah boleh berlaku.

Keperluan iron untuk wanita adalah lebih sedikit kerana wanita sering mengalami kehilangan darah melalui haid atau melahirkan anak. Selepas menopous kuantiti yang diperlukan menjadi sama rata untuk lelaki dan wanita.

Sebab tu saya suka suggest wanita yang hendak berpantang atau hamil mengambil Vitalea kerana formula Iron nya yang unik dan mempunyai pelbagai vitamin yang lain. Satu-satunya multivitamin yang terawal di dunia .

Lagi satu. Nak tahu rahsia Dr mahathir mohamad kekal sihat dan bertenaga selain tidak merokok, makan bersederhana dan tidur yang cukup? Ya, beliau juga mengamalkan Vita lea sebiji sehari sahaja!


ANDA BAGAIMANA? NAK KEKAL SIHAT SELALU?

Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Sebelum cerita panjang pasal produk shaklee ni, saya lagi suka share apa yang saya rasa melalui produk ini. Di entri sebelum ini saya ada janji nak kongsi cerita tentang set penyusuan yang saya ambil. Saya memang cepat penat, stress, kelam kabut dan tak terurus waktu mula-mula lahirkan syamil dulu. Rasa macam tak menang tangan terutamanya bila start kerja. Fuh..even tak masak (MIL masakkan), tak yah sidai kain (semua MIL da buat ) tp sy tetap rasa penat sebab tak cukup tidur. yelah, syamil suka tahajjud malam2..:D

So saya fikir saya kene ambil supplemen. Dari dulu lagi emak dah pesan kata badan saya lemah dan selalu kene selesema dan demam. Tapi waktu tu saya tak konsisten ambil apa2 vitamin. minggu pertama je makan, lepas tu terlupa, and last2 masuk tong sampah. Tapi bila dah ada anak, kita akan fikir untuk anak kan? Yelah, belum duduk rumah sendiri handle semua benda dah penat..bayangkan kalo dah pindah nanti...So saya mula mencari supplemen yang bagus. Survey punya survey saya pun buat keputusan untuk ambil Set B dari Shaklee


set penyusuan
Ok jom gali ilmu pasal set B ni...

Set ini untuk wanita yang tiada masalah penyusuan. Sebagai supplemen asas dan secara tidak langsung boleh tambah susu...dengan syarat...KERAPAKAN CREATE DEMAND@ KERAP PAM @ KERAP DF.

B-Complex

Vitamin ni dikenali sebagai vitamin anti stress. Boleh memekatkan susu, meredakan sakit kepala, mengurangkan keletihan mata, Yang paling penting kurangkan stress. Bila stress, susu pun susah nak keluar. So yang ni boleh bantu dalam mengatasi stress. 

Vita- C

Untuk tujuan kecantikan kulit dan menyeimbangkan sistem imun. Boleh kurang dapat selesema dan sakit. bukan langsung tak ada ya! Kulit muka pun jadi lebih anjal dan jeragat pun akan kurang

Vita Lea

Mengandungi pelbagai mineral dan dikenali sebagai multivitamin. Pemberi tenaga juga.

Alfalfa

Yang ni jarang yang pernah dengar kan? Vitamin ni salah satu cara nak boost up susu. Tapi kena minum air banyak ( 2-3 liter). Alfalfa boleh mengecutkan rahim, bertindak sebagai kacip fatimah dan mengurangkan keputihan.


Outcome dari saya :

Memang berbaloi untuk invest. Anda pasti tersenyum dengan hasilnya. Saya rasa kurang penat, kurang stress dan mampu membuat kerja secara multi task! Ramai tegur kulit muka saya cantik dan bersih. Mula-mula tak tahu sebabnya adalah kerana supplement ini. FREE FROM JERAGAT! Besh!

Nak beli?

Jom order dengan saya

Rehana
0122319979
rehanswardrobe@gmail.com
www.facebook.com/Rehanswardrobe

FREE DELIVERY UNTUK AREA GOMBAK DAN SUNGAI BULOH!











Video