Gallery

Shaklee Supplements Shaklee Supplements Shaklee Supplements Shaklee Supplements Shaklee Supplements
Showing posts with label basic H. Show all posts
Showing posts with label basic H. Show all posts
Assalamualaikum,

Hi korang, lama dah tak up post kan. Sebenarnya saya busy dengan misi detoks. Start pun belum tapi dah busy bagai kan. Haha. Esok baru start detoks. Huwaa..Makan sayur dengan buah je esok. Okla semua mesti nak tahu pasal DETOX tu tapi kita tengok cerita menarik di dapur kita ok!

basic h
Nampak tak betapa teruknya sebelum digilap tu. Sakit mata tau tengok. Ni kuali kesayangan saya tau dari TEFAL, saya beli dengan bonus shaklee yang dikumpul. Mahal kualinya tapi best sangat pakai.  Sebab tu bila jadi rupa gitu, sedih lah jugak. Sebab saya ni asyik nak masak. Asal masak, asal sedap, basuh dalam tu bersih cukup dah. Masa weekend aritu baru perasan teruk benar rupanya. So saya pun basuh guna basic H. Nampak beza kan. Jadi lawa dan berkilat cantik. Suka tengok macam ni. Tak adalah stress nak memasak lepas ni. Haha. Saya guna 2 titik je basic h pas tu sental macam biasa.

Pastu kan, nak cerita, kawan kita punya testimonial ni. Kualinya rentung sebab lupa nak tutup api. OMG, happened to me before. Last time lupa nak tutup sambal udang, kering dah sambal pastu husband call bising2. haha. Tp boleh di selamatkan lagi lah udang tu. Yang kes ni, memang hardcore! cuba tengok ni.

tefal

 Sedih nya lah kan tengok. Kalau saya memang dah stress. 20 jam gosok pun tak hilang kot. 
Tapi lepas tengok ni jadi happy balik kan..:)


kuali

Kawan saya guna basic h + dish wash, superb kan!

Helper saya yang setia di dapur 
.
.
.
.

A must have item in every kitchen. Tak mengecewakan langsung!


Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe

Sudah jadi kebiasaan saya suka bersihkan emas saya terutama gelang yang saya pakai hari-hari ni. Saya biasa hantar kat MIL saya jer. Nanti dia akan pergi kedai emas dan bersihkan untuk saya.

Tapi saya tengok hari ini dah macam karat sangat. Huhu. Macam ada daki pun ya, Terus saya rendam dalam basic H. Rendam few hours, pastu gosok pakai berus gigi yang tak pakai. heee...

Hasilnya....Marvellous!!!

Anda di rumah pun boleh cuba!!;)






Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
basic h  
Sebut tentang BASIC H shaklee masih ramai yang tak tahu kegunaan basic H ni..hmm...so saya nak ajak semua berkempen tentang basic H ni. Lepas ni kalau tak ada botol basic H dalam rumah tu maksudnya rumah anda superb clean dah...hehe..

Jom intai dulu kegunaan basic H yang unlimited ni. Tak dapat nak list satu-satu tapi saya cuba untuk senaraikan sebanyak yang mungkin..:)

Antara kegunaan basic H :
1. Mencuci lantai ( Mop sekali lalu memang hilang segala kesan minyak)
2. Mengelap cermin tingkap
3. Mencuci tandas dan mangkuk tandas
4. Menyental pakaian yang sangat kotor
5. Menyergarkan sayur
6. Mengatasi masalah sinki tersumbat
7. Menghilangkan bau hanyir ikan
8. Mencuci perhiasan gelang dsb
9. Menghilangkan kesan karat
10. Boleh mengurangkan ekzema
11. Menghilangkan gatal-gatal
12. Membersihkan kesan getah
13. Membersihkan puting botol bayi dengan effektif
14. Mengurangkan demam 


Banyak sangat lagi....memang best dan effektif BASIC H ni...

16 oz cecair ni boleh di cairkan dengan 48 gelen air..jom buat kira-kira jap :
1 gelen = 3. 7 liter 
48 gelen =  170 liter air

Banyak kannnn.....1 baldi tu boleh letak beberapa titis aje...magik!
So memang berbaloi untuk dapatkannya untuk rumah anda...:)

APA ISTIMEWANYA BASIC H BERBANDING CECAIR LAIN?????
Tidak mengandungi bahan kimia
Tidak bertoksik
Tidak beracun
Tanpa bahan pewangi
diekstrak dari sumber semulajadi seperti jagung dan kelapa
Biodegradasi
Tanpa klorin

Sangat bagus untuk persekitaran yang SIHAT!



Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Salam semua,

Anda terkejut dengan tajuk di atas?Senyum sudahhhh...:)

Title ni bukan dari saya ye, isu ini selalu di gembar-gemburkan oleh sesetengah pihak yang tidak tahu pokok pangkal cerita terus jump to conclusion! Oh saya sangat tidak gemar, tapi kita senyum aje lah kan...:) Jom kita gali ilmu dulu ye. Tak perlu kuburkan sesuatu tanpa gali sedalam-dalamnya

Sebenarnya saya nak cerita tentang EKZEMA. Kenapa saya pilih tajuk EKZEMA ini? Sebab baru-baru ini anak saya selalu gatal-gatal di bahagian leher dan ruam-ruam merah. Saya tak pernah terfikir langsung tentang ekzema ini sehingga lah doktor mengesahkannya. Walaupun mild, tapi tetap hati saya gundah sebentar. Namun saya bersabar untuk merawatnya.

Siapa yang tak tahu tentang EKZEMA boleh baca link ini . Kalau tak nak baca panjang lebar, saya akan pendekkan cerita ye.

EKZEMA adalah sejenis penyakit yang menyerang anggota terbesar dalam badan kita iaitu kulit. EKZEMA boleh menjadikan kulit gatal, ruam, berlendir, bernanah atau berdarah ikut tahap keseriusan penyakit tersebut.

Antara perkara yang perlu di ambil kira untuk bayi atau kanak-kanak ekzema :
1. Elakkan bahan kimia atau sabun yang terlalu wangi
2. Pastikan kuku kanak-kanak pendek supaya tidak mudah luka jika digaru
3. Cuba kenal pasti punca ekzema. Mungkin akan mengambil masa, tetapi boleh dilakukan dengan kesabaran yang tinggi

Ini antara yang saya kenal pasti. Macam anak saya, doktor tu cakap alergi pada peluh sendiri. Semalam bila anak saya naik balik ruam-ruam merah tu terus saya rendam anak saya dalam basic H. Jangan melatah ye bila saya sebut rendam dalam basic H yang guna untuk mencuci macam-macam.

favourite question : Bagaimana Basic H yang boleh digunakan untuk mencuci lantai dan bertindak sebagai pencuci serbaguna boleh diguna untuk merawat ekzema?

Ok, saya jawab yang ini. Mula-mula tahukah anda apa itu Basic H? Basic H bukan pencuci biasa dalam supermarket ye. Yang ada bahan kimia, yang ada bahan pelarut, yang ada sintetik, pewangi dan macam-macam. Basic H ni adalah sisa vitamin atau vitamin residue yang terhasil di kilang Shaklee. Ok, kita dah sedia maklum semua vitamin Shaklee adalah semulajadi. Maksudnya baik-baki vitamin itu juga adalah semulajadi. Basic H ni lebih daripada sekadar pencuci. Sama sahaja konsep kadang-kadang teori guna ubat gigi untuk sapu tempat melecur. Mana relevennya kan? Pernah juga saya guna shampoo untuk basuh lantai bila dah habis pencuci lantai. So adakah rambut yang di shampoo itu juga menjadi mangsa sebab shampoo yang sama boleh digunakan untuk cuci lantai? Andaian sahaja ok..Saya nak jelaskan di sini sahaja bahawa basic H boleh ade 1001 kegunaan dan lebih sekadar pencuci.

Saya dah cuba, alhamdulillah memang berkurang ruam-ruam anak saya. Rendam basic H tu bukan lah rendam satu cawan or satu botol ye, Just titikkan beberapa drops.. BEBERAPA DROPS dalam sebesen air. Lepas tu rendam lah anak macam mandi biasa. Ramai dah pernah buat, cuma perlukan kesabaran untuk melihat kesannya. 

Selain itu, saya guna herbal blend untuk sapu sekitar ruam-ruam baby saya. Ia memang betul-betul membantu. Ia melembapkan kulit anak saya, and paling penting NON STEROID!!!. Nanti di entri lain saya akan kongsikan mengenai Steroid & Ekzema. Ringkasnya, ekzema dan steroid adalah tidak serasi. :)

Tapi saya nak kongsikan sikit lagi pengalaman saya, kalau saya minum ESP memang ruam-ruam anak saya akan berkurangan sebab ESP kan protein. Boleh baca lanjut di sini tentang ESP. ESP repair sel dan membaiki sel kulit. Sebab saya menyusu, so saya amalkan ESP secara konsisten selain menjadi milk booster saya.  Kalau anak anda dah umur 1 tahun ke atas boleh beri Meal shake  di mana akan mempercepatkan proses pemulihan dan juga sebagai vitamin tambahan. Omega guard pula boleh di ambil oleh ibu menyusu atau anak yang sudah berumur setahun ke atas untuk mengurangkan radang kulit. Memang best sebab mampu cantikkan kulit juga!

Nak tengok testimoni? Saya tak ambil banyak sebab yang satu ni memang saya tgk kulitnya memang tak ada langsung nampak kesan ekzema. anak Master iffah, Faheem. Superb!!

testimoni herbal blend



BOLEH HUBUNGI SAYA UNTUK DETAIL KONSULTASI. PROMO MEAL SHAKE UNTUK BULAN MAY INI. JANGAN LEPASKAN PELUAN TERBAIK UNTUK ANAK ANDA DAN JUGA ANDA!!

Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe

ANDA BILA LAGI NAK CUBA?
:)

Basic H ini adalah pencuci yang FREE TOKSIK...tanpa bahan tambahan..yang bestnya Basic H boleh digunakan untuk pelbagai kegunaan..

Kenapa perlu penuhkan rak serbaguna anda dengan pelbagai pencuci? Hanya dengan sebotol Basic H boleh jadi multi task cleaner..hehe..dan yang paling penting..MENJIMATKAN...hanya dua hingga tiga titik sudah cukup...

Saya memang suka bab2 bersih2..simpan la satu botol di rumah anda untuk tujuan kecemasan juga.

Testimoni dari seorang pengguna
Anak saya demam sampai sehari suntuk. Saya saja cuba tuam basic H yang ada ..esoknya dah baik dah. Memang lepas tu Basic H kena jadi stok dalam rumah saya.

Basic H mempunyai 3 kali ganda penyerap haba..so simpan sebagai first aid adalah digalakkan. Tapi kenalah pergi jumpa doktor lepas tu ye..


JOM GET CLEAN!!

Berminat?

Sila hubungi saya  di 0122319979
Konsultasi free!




Video