Showing posts with label osteomatrix. Show all posts
Showing posts with label osteomatrix. Show all posts
, , , ,

SEMBELIT MIMPI NGERI SEMASA PANTANG!!!

Antara pengalaman yang paling ngeri semasa pantang adalah sembelit dan buasir!! Tanya sahaja setiap ibu yang melahirkan anak, pasti mereka gerun untuk ke tandas. Apatah lagi untuk meneran kerana sudah lelah meneran untuk melahirkan anak sebelum itu.  Pada aw…
Share:
CONTINUE READING

Kronik : Telan 8 biji ostematrix setiap hari memudaratkan!

Assalamualaikum semua, Dah lama saya tak cerita tentang ostematrix ni kan? Ostematrix ini adalah pil kalsium yang menjadi favourite utama saya jugak. Bukan cerita olok-olok bukan cerita tipu. Ini kisah saya bersama shaklee kalsium atau lebih dikenali dengan O…
Share:
CONTINUE READING
,

PERIOD PAIN..memang sakit!

Sebut pasal PERIOD PAIN atau SENGGUGUT memang semua wanita yang pernah mengalaminya gerun. Memang sakit bersalin lagi sakit. Tapi sakit ni jika bulan-bulan mengganggu hidup, memang serba tak kena. Masa saya belajar dulu, ada rakan saya yang hampir 2 hari MC …
Share:
CONTINUE READING

GIGI & KALSIUM

Hari ini saya nak cerita pasal gigi pula. Saya suka buat research tentang mineral dan vitamin. So alang-alang bulan ni promo OSTEMATRIX..so kita gali ilmu tentang keperluan kalsium dalam hidup kita. Tahukah anda 1/3 daripada gigi kita terdiri daripada kalsiu…
Share:
CONTINUE READING

INSOMNIA ~ Susah tidur

Tahukah anda nikmat tidur sangat penting untuk manusia? Macam Nabi pernah beritahu, 1/3 malam adalah untuk tidur. Jadi, bila tidur tak cukup atau sukar tidur, hari berikutnya tentu memenatkan dan tidak produktif. Antara sebab mendapat insomnia adalah : 1. St…
Share:
CONTINUE READING
,

OSTEOPOROSIS~ A SILENT DISEASE

Saya kenal apa itu osteoporosis masa tengok iklan susu dulu-dulu.. Bagaimana tulang tiba-tiba membengkok..ngeri tengok. Tapi masa tu kecil lagi, mana tahu sebab apa jadi macam tu semua. Tapi selalu mak pesan..minum susu..minum susu... Fuh. Saya admit saya tak…
Share:
CONTINUE READING
,

Testimoni : Ostematrix hilangkan sakit gigi!

Ini dia testimoni dari mother in law saya: MIL selalu mengadu sakit gigi dari dulu lagi, saya yang tahu serba sedikit tentang kalsium sarankan dia mengambil kalsium dari doktor. Berminggu-minggu pun tetap sama. Jadi saya ingat, maybe sudah parah dan perlu dic…
Share:
CONTINUE READING
, , ,

Kehamilan

Sememangnya kehamilan merupakan saat indah dalam setiap hidup wanita. Ask me! I will say YES dan masih rindukan saat itu. Saya rindu saat saya membawa anak dalam perut. Comel je! Rindu nak pergi checkup dengan suami kat klinik. Ambil ubat-ubatan..For first ti…
Share:
CONTINUE READING