Gallery

Shaklee Supplements Shaklee Supplements Shaklee Supplements Shaklee Supplements Shaklee Supplements
Showing posts with label vitamin c. Show all posts
Showing posts with label vitamin c. Show all posts
Korang tahu tak, Vitamin C ni pun boleh berfungsi sebagai collagen tau. Ambillah 2 hingga 3 biji vitamin C setiap hari. Pastu share la dekat saya hasilnya lepas 4 atau 6 bulan. Insha Allah marvellous!!







































Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Assalamualaikum semua,

Sebelum saya lupa, saya nak remind you all ye, bulan ni ada promo Vitamin C shaklee yang sangat popular tu. Bagi saya, vitamin C tu yang buat kulit saya makin cerah dan tidak kusam masa awal-awal saya ambil vitamin C dengan set menyusu. Well, memang bonus ambil set penyusuan shaklee tapi dapat kulit yang lagi cantik dan tidak kusam.

Ok, siapa tak tahu tentang vitamin C, entry ni saya nak cerita semua tentang vitamin C sahaja. So you all boleh baca dan rasakan kepentingan vitamin C untuk badan anda!



1. Vitamin C adalah vitamin larut air dan jika di ambil berlebihan akan dikumuhkan dalam air kencing. Sangat berbeza dengan vitamin C shaklee yang ada sistem perlepasan berjam di mana 100mg akan dibebaskan setiap jam. :) uuntunglah anda!

2. Vitamin C penting untuk sintestis collagen dalam kulit anda. Jika tidak mampu untuk mengambil collagen, anda boleh ambil vitamin C yang secukupnya untuk kulit anda.

3. Vitamin C adalah salah satu antioksidan yang penting di mana ia akan memerangi radikel bebas yang dihasilkan oleh sel badan.

4. Kekurangan vitamin C boleh sebabkan penyakit skurvi di mana gusi boleh mudah berdarah, dan gigi mudah tanggal

5.  Vitamin C mampu membantu otak untuk merembeskan hormon neurotransmiter untuk fungsi otak yang lebih baik


6. Vitamin C boleh mengurangkan selesema dan meningkatkan sistem imun badan manusia

7. Vitamin C boleh mencerahkan kulit, mencegah pigmentasi, menjadikan kulit lebih cantik dan tidak kusam serta lebih bertenaga

8. Keperluan asas vitamin C setiap hari adalah 650mg bagi setiap individu dewasa

9. Perokok memerlukan vitamin C yang sangat tinggi kerana vitamin C akan musnah kerana asap rokok dan tembakau

10.  Vitamin C membantu penyerapan iron dengan lebih baik



Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Pernah dengar tentang penyakit skurvi?  Masa kami belajar form 2 atau form 4 dulu ada topik kesan kekurangan vitamin. Ha, situ kami kenal tentang penyakit skurvi. Masa tu tak arif sangat sebab penyakit skurvi ni selalu orang dulu-dulu yang kena terutaman orang luar negara yang sering travel. Dulu kan tempoh perjalanan sangat lama, so masa tu lah mereka kekurangan vitamin dan boleh terdedah dengan macam-macam penyakit seperti skurvi ni.

Lazimnya penyakit skurvi adalah disebabkan oleh kekurangan vitamin C  dan simptom-simptom biasa menunjukkan gusi bengkak, pucat, dan mungkin gigi boleh jadi longgar. Heee...gerun...jom tengok gambar contoh penyakit ni

skurvi

skurvi


Lagi satu cara kalau nak tahu kurang vitamin C adalah dengan gores kuku atas kulit. Kalau ada kesan putih tu maksudnya vitamin C tu kurang la....cubalah ;)

Lagi cerita tentang kekurangan vitamin C dalam harian metro. Vitamin C bukan hanya untuk cantik sahaja. Malah sangat penting untuk penyerapan iron dan juga untuk pembentukan kolagen. Bila kolagen kendur mula lah rasa sakit tulang dan sendi..Ye tak? Memang berkait rapat la kan semua ni..

So adakah anda mengambil vitamin C yang mencukupi?


Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe

Assalamualaikum...Disember sudah membuka tirai...Pagi-pagi lagi kami semua sedang menunggu apakah promo yang bakal shaklee bagi pada bulan ini. Lama sungguh kami tunggu tentang promo bulan ini. Bila keluar announcement...ha...amik...2 promo sekali terus!!!



Vitamin C dan Vitamin E adalah antara vitamin kecantikan dan antioksidan yang paling mujarab dan berkesan. Tag line vitamin E adalah ' THE BEST VITAMIN E IN THE MARKET'. So, memang ekstrak biji anggur dan selenium memberi kesan yang menakjubkan dari segi kesuburan, kecantikan dan juga healing.

Vitamin C Shaklee merupakan vitamin C yang paling digemari ramai kerana kesannya yang superb dan tiada kesan sampingan. Tak perlu cucuk botoks atau menggunakan krim yang mengandungi bahan kimia yang merbahaya.

Kedua-dua vitamin ini adalah antioksidan yang bagus untuk memerangi radikel bebas yang semakin berleluasa dalam persekitaran kita.

So, siapa yang nak cantik gebu putih dengan cara yang sihat, jom rebut peluang terhebat bulan disember ini!!

Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe
Jerawat? Jeragat? Memang jadi musuh utama para wanita. Kadang-kadang bila seharian kepenatan, muka pun terabai, lepas tu muncullah jerawat bagai.

Tapi banyak customer saya nak kesan cepat untuk jerawat ni..sebab makan vitamin memang selalu ambil masa sikit. So saya akan cadangkan makan vitamin dan juga buat masker vitamin untuk menghilangkan jerawat dan jeragat.

Ada macam-macam cara nak buat masker ni, jom intai sikit...:)


Masker vitamin E

Masker vitamin E ni selalu digunakan untuk menghilangkan jerawat yang timbul tiba-tiba...memang kalau malam buat masker tu pagi tu boleh kering jerawat yang muncul tu. Terbaik!!
1. Picit vitamin E
2. Sapu minyak dari pil tu
3. Biar kering semalaman

vitamin e
vitamin E
Masker ESP+ Vitamin C

Masker ni selalu untuk mencerahkan lagi kulit..bila dah masker ni, memang kulit akan bertambah cerah dan gebu! Kalau rasa muka kering sangat boleh tambah yogurt. :)

masker vita c + esp





Nak cara membuat masker yang lebih detail? Jom roger saya..kita chit chat!!
Lupe plak, promo VITAMIN E masih ON!! JOM BORONG!!


Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe


Saya tahu perasaan wanita bila jerawat or jeragat muncul di muka..wah..sangat lah annoying..tak best sungguh..kurang keyakinan diri, asyik fikir macam mana nak hilangkan jerawat tuh..fikir punya fikir, lagi stress dan lagi menjadi2 jerawat tu..hehe...so jom take 5, rilek-rilek...jom kita tengok solusinya satu per satu..confirm nak pilih solusi yang terbaik di abad ini...

Produk yang saya nak cerita bukan setahun atau dua tahun bertapak tau..dah berpuluh-puluh tahun bertapak dah..siapa yang dah cuba mesti jatuh hati pandang pertama dah...hehe..overrrrr...:P

Sebelum tu, jom kita gali info sikit kenapa jerawat dan jeragat ni terjadi..

Jerawat terjadi bila kelenjar kulit terganggu dan pori-pori halus tersumbat dengan bakteria, kuman atau minyak
jerawat
Sumber : google : SF Medica


Faktor terjadinya jerawat / jeragat :

1 ) Keturunan
2 ) Stress : stress ni memang kawan baik untuk jerawat tau. Bila stress sikit je mesti mula lah rasa nak naik jerawat tu.
3) Bakteria : kalau terdedah pada bakteria atau cuaca yang tidak berapa baik pun boleh mengakibatkan jerawat
4) Pemakanan : Makanan yang berminyak dan berlemak yang berlebihan boleh mendorong ke arah pembentukan jerawat
5) Penggunaan alat solek yang tidak sesuai
6) Hormon inbalance - selalunya terjadi pada wanita yang haid ( selalu jerawat akan timbul dan hilang selepas beberapa hari )
7) Toksik berlebihan dalam badan
8) Resdung

HINDAR JERAWAT??BAGAIMANA?

* Elak stress
* Pengambilan air lebih dari 2 liter air setiap hari
* Basuh muka selalu ( lebih baik dengan air suam untuk menghalang bakteria2)
* Jauhi makanan berlemak/berminyak
* Amalkan pemakanan yang sihat, lebihkan buah-buahan dan sayur
* Penggunaan alat solek atau bedak yang kurang bahan kimia

Antara Supplemen yang membantu untuk mengurangkan masalah jerawat :

# B compleks - mengurangkan stress, memberi tenaga kepada kulit
# Vitamin C - mengurangkan pigmentasi dan kesan UV
# Vitamin E / GLA - antioksidan yang terbaik untuk kulit dan cegah penuaan serta menstabilkan hormon
# Energizing Soy Protein - membaiki kulit dan tisu yang rosak serta melembut dan melicinkan kulit
# Zink - Mengurangkan luka berdarah akibat jerawat dan mengecutkan jerawat
# Alfalfa - Detoks toksin di dalam badan

Tambahan :
# Pencuci muka + toner nutriwhite atau enfuselle ( bergantung pada kulit muka masing-masing)

 Wah banyaknye supplemen kena ambil???? Koyak lah macam ni...hihi..saya pasti ramai yang mengeluarkan komen begini, Saya akan suggest set yang sesuai dengan masalah yang anda hadapi ;) so no worries.

set jerawat dan jeragat


 




Berminat? Hubungi Rehana 0122319979 atau PM saya di www.facebook.com/Rehanswardrobe

Video